Antena Meniu Search
x

Un consilier al președintelui Zelenski anunță o victorie importantă în Herson. Rușii au fost "prinși cu pantalonii în vine"

Oleksi Arestovici, unul dintre consilierii lui Volodimir Zelenski, a explicat într-un clip postat pe canalul de YouTube al unui fost politician de opoziție din Rusia, că ucrainenii au reușit să obțină o importantă victorie în regiunea Herson, distrugând trupele și echipamentele unui grup tactic de batalion, notează Newsweek.

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 18:54

Herson a fost printre primele regiuni cucerite de ruși în acest război.
Ucraina a obținut o victorie importantă în herson, anunță un consilier al președintelui Volodimir Zelenski. - Profimedia

Consilierul a explicat că soldații țării sale au reușit să profite de erorile tactice făcute de rușii care încercau să intre într-un sat numit Inhulets, aflat lângă un râu cu același nume. Acesta a mai subliniat că trupele Moscovei erau gata să atace cu avioane și tancuri, dar că coordonarea cu conducerea armatei a fost defectuoasă.

"Și trupele noastre i-au prins din nou cu pantalonii în vine. Nu voi spune că atacul a avut loc în noaptea dinaintea ofensivei, dar cu puțin timp înainte, când erau în cea mai vulnerabilă poziție", a explicat Arestovici. El a mai adăugat că ucrainenii au reușit să elimine cel puțin 100 de soldați ruși.

Herson, unul din punctele fierbinți ale războiului din Ucraina

Regiunea Herson s-a numărat printre primele zone pe care trupele rusești au reușit să le controleze la începutul războiului. După cum a explicat consilierul lui Volodimir Zelenski, recucerirea acesteia va avea loc gradual și că nu va urma un atac pe scară largă.

Pe acelaşi subiect

Ministerul Apărării din Rusia nu a comentat afirmațiile făcute de Arestovici și nici nu a inclus Herson în buletinul informativ pe care îl oferă zilnic. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că, în general, oficialii ruși nu recunosc înfrângerile de pe câmpul de luptă.

Arestovici nu a oferit detalii detalii specifice legate de locul și momentul în care a avut loc această victorie asupra rușilor. Cu toate acestea, afirmațiile acestui par a fi confirmate de informațiile oferite de un oficial militar din Herson, Hennadi Lahuta, care a anunțat recent că trupele ucrainene avansează și că au eliberat 20 de orașe și sate.

Regiunea Herson face parte din zona pe care Rusia o ocupă între Crimeea și Donbas, fiind importantă din punct de vedere strategic pentru Moscova. Controlul coastei a permis Rusiei să blocheze exportul de cereale și alte produse din porturile de la Marea Neagră.

În ciuda succeselor din Herson, ucrainenii se confruntă cu probleme serioase în est. Astfel, serviciile de informații din marea Britanie au transmis că Rusia are parte de "succese tactice în Donbas", chiar dacă obiectivele stabilite de Vladimir Putin nu au fost atinse. În plus, trupele Moscovei controlează 90% din Lugansk și ar putea controla întreaga regiune în următoarele două săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un consilier al președintelui Zelenski anunță o victorie importantă în Herson. Rușii au fost "prinși cu pantalonii în vine"