Antena Meniu Search
x

Ucraina plănuiește o armată ”de un milion de soldați” echipată cu arme NATO, pentru a recuceri sudul țării

Ucraina plănuiește o armată ”de un milion de soldați” echipată cu arme NATO pentru a prelua sudul țării de la ruși, a anunțat ministrul Apărării, Oleksii Reznikov relatează BBCRăzboi Rusia - Ucraina, ziua 138 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 11.07.2022, 18:15

Ucraina plănuiește o armată ”de un milion de soldați” echipată cu arme NATO, pentru a recuceri sudul țării
Antrenamente de luptă ale Foţelor de Apărare Teritorială Bucha în Ucraina - 17 iunie 2022 - Profimedia

Recuperarea zonelor de pe coasta Mării Negre este vitală pentru economia țării, a transmis Oleksii Reznikov. Cu toate acestea, declarațiile sale par mai mult un strigăt de luptă decât un plan concret, comentează analiștii, citați de BBC.

Declarațiile ministrului apărării din Ucraina au venit în timp ce Rusia a făcut progrese în Donbas. Un atac asupra unui bloc a ucis cel puțin 24 de persoane duminică. Nouă persoane au fost salvate de sub dărâmături. Salvatorii caută în continuare supraviețuitori în orașul Ceasiv Iar, din Donețk, unde a fost lovit blocul de 5 etaje.

Într-un interviu pentru ziarul The Times, Oleksii Reznikov a lăudat Regatul Unit pentru rolul său cheie în tranziția de la furnizarea de arme din epoca sovietică la sisteme de apărare aeriană și muniție standard NATO. El a transmis că livrările de arme trebuie să fie accelerate.

"Avem nevoie de mai mult, rapid, pentru a salva viețile soldaților noștri. În fiecare zi, așteptăm obuziere, putem pierde și o sută de soldați", a spus el. "Avem aproximativ 700.000 în forțele armate și când adăugați garda națională, poliția, poliția de frontieră, suntem în jur de un milion de oameni”, a spus ministrul Apărării.

Pe acelaşi subiect

Jack Watling, cercetător la Royal United Services Institute, un think tank britanic de apărare și securitate, a avertizat că această informație trebuie tratată cu precauție

”Nu este o forță de un milion de soldați care va efectua un contraatac. În mod normal, ai dori surpriză operațională atunci când lansezi un contraatac, așa că anunțul public înseamnă parțial să forțezi rușii să angajeze resurse mai multe pentru a se proteja de această amenințare”, a declarat Watling pentru BBC.

Autorităţile ucrainene au cerut luni populaţiei care se află în continuare în zonele ocupate de trupele ruse în regiunile Herson şi Zaporojie (sudul Ucrainei) să părăsească de urgenţă aceste teritorii pentru a nu fi afectată de contraofensiva pe care Kievul intenţionează să o lanseze pentru a le recuceri. Zelenski a dat ordin armatei să elibereze regiunile de coastă din sudul ţării

Între timp, trei persoane au fost ucise și alte 31 au fost rănite după ce zone rezidențiale din orașul Harkov au fost lovite de obuze rusești, a spus guvernatorul regional.

Ucraina, avertizată să nu lanseze o contraofensivă acum

”Apare mereu un pericol când politicienii intervin direct în campaniile militare” comentează reporterul BBC News, Jonathan Beale, specialist în apărare. ”Ucraina crede că, în timp ce Rusia își concentrează efortul militar în est, acum este un moment bun pentru a încerca să recupereze părți din sud.

Dar adevărul este că o mare parte din efortul și resursele militare ale Ucrainei sunt deja consumate de luptele acerbe din Donbas. Am vorbit cu o serie de unități militare care au pierdut deja mai mult de jumătate din soldați și au nevoie de întăriri.

Încrederea Ucrainei este alimentată de furnizarea de sisteme de artilerie cu rază lungă de acțiune, mai avansate - dar nu sunt suficient de multe pe cât Ucraina spune că are nevoie.

Întrebarea este dacă Ucraina este pregătită să conducă o ofensivă majoră în sud, în timp ce forțele sale încearcă să oprească progresele Rusiei în est. Mi s-a spus că politicienii occidentali le-au explicat deja înalților politicieni ucraineni și comandanților militari de la Kiev că acum nu este momentul să lanseze o contraofensivă majoră.

Poate să fie un lucru bun pentru moral, dar s-ar putea bloca cu ușurință. Până acum, operațiunile de contraofensivă ale Ucrainei în jurul Harkovului și Hersonului au avut un succes limitat. Mai au nevoie de timp pentru a-și reconstrui armata.

Începutul invaziei a arătat Rusiei pericolele luptei pe mai multe fronturi. Moscova nu și-a îndeplinit majoritatea obiectivelor. S-a văzut un oarecare succes în est doar prin concentrarea forțelor sale.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ucraina plănuiește o armată ”de un milion de soldați” echipată cu arme NATO, pentru a recuceri sudul țării