Antena Meniu Search
x

Video Ucraina rezistă cu ultimele puteri în Severodonețk. Sunt zone pe front în care un ucrainean luptă cu 40 de ruși

Sunt zile dramatice pentru Ucraina. Mai mulţi şi mai înarmaţi, militarii lui Putin se apropie rapid de o nouă victorie pe frontul din estul ţării. Trupele ucrainene care se ascund în uzina Azot, din Severodoneţk, au primit ultimatum să se predea până mâine dimineața, la ora 8. Volodimir Zelenski spune că Ucraina poate recuceri teritoriile luate de ruşi, însă are nevoie de armament nou

de Redactia Observator

la 14.06.2022, 20:29

Vezi și

Din Severodoneţk, nimeni nu mai scapă, ruşii au spulberat toate cele trei poduri pe care se puteau face evacuările. Ruşii asediază oraşul, în disperarea de a proclama victoria în Lugansk. Ar fi cel mai mare succes de până acum în acest război, după cucerirea Mariupolului. 

Trupe ruse au respins armata ucraineană din centrul Severodoneţkului

Resursele ucrainene le sunt însă pe sfârşite. Nu mai au nici suficiente arme cu care să le ţină piept. Iar ruşii continuă să vină, alte două batalioane tactice au fost mobilizate în apropiere de oraş. Sunt zone pe frontul din est în care raportul de forţe este şi de 40 la 1, în favoarea ruşilor. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Prețul acestei bătălii pentru noi este foarte mare. Este pur și simplu teribil. Și atragem zilnic atenția partenerilor noștri asupra faptului că doar un număr suficient de arme moderne pentru Ucraina ne va pune în avantaj şi, în cele din urmă, va asigura sfârșitul intimidării rusești în Donbasul ucrainean. Avem de-a face cu răul absolut. 

Pe acelaşi subiect

Armata ucraineană controlează încă uzina chimică Azot, unde ar mai fi 500 de civili. Alţi 15.000 de oameni au rămas în oraş, trăiesc în adăposturi subterane improvizate în condiţii greu de imaginat. 

Mai la sud se intensifică şi bătălia pentru Doneţk

Forţele proruse acuză armata ucraineană că a bombardat zone civile şi un spital. Medicii spun că nu au reuşit să evacueze toţi pacienţii. 

Dmitri Bessonov, director adjunct al maternității și al centrului pentru copii: Starea de sănătate a copiilor care sunt acum trataţi aici, cel puţin doi dintre ei, nu ne-a permis să îi scoatem din sistemul de susținere a vieții nici măcar pentru câteva minute, nici măcar pentru a coborî în subsol. A fost o amenințare reală pentru viețile lor. Am depus multe eforturi pentru a încerca să le stabilizăm starea. 

La Mariupol, ruşii continuă propaganda. Au invitat câţiva ziarişti în subteranele combinatului Azovstal, unde soldaţii ucraineni au rezistat aproape trei luni. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un consilier al lui Volodimir Zelenski a făcut o listă cu armamentul de care Ucraina ar avea nevoie. Ar fi nevoie de o mie de obuziere, tot atâtea drone, 500 de tancuri şi 300 de lansatoare multiple de rachete. Zelenski va prezenta această listă în discuţiile care ar urma să aibă loc la Kiev, săptămâna aceasta, când acolo ar putea ajunge preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, premierul Italiei, Mario Draghi şi preşedintele României, Klaus Iohannis.                           

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ucraina rezistă cu ultimele puteri în Severodonețk. Sunt zone pe front în care un ucrainean luptă cu 40 de ruși