Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucraina susţine că a distrus cel puţin 130 de tancuri şi transportoare blindate ale ruşilor, în bătălia de la Vuhledar

Ucraina susţine că Rusia a pierdut peste 100 de tancuri şi blindate în bătălia de la Vuhledar. Mai exact, ucrainenii spun că au distrus cel puţin 130 de tancuri şi transportoare blindate ale ruşilor.

de Redactia Observator

la 02.03.2023 , 18:01

Ucraina susţine că a distrus cel puţin 130 de tancuri şi transportoare blindate ale ruşilor, în bătălia de la Vuhledar
- Captura Twitter

Euronews.com nu a putut confirma din surse independente cifrele oferite de ucraineni. Pierderile ruşilor ar fi fost înregistrate în doar trei săptămâni de luptă în Vuhledar, un orăşel din sudul Ucrainei. Pe 10 februarie, serviciile de informații britanice informau că Forțele ruse au pierdut probabil zeci de vehicule blindate într-un singur atac eșuat în apropierea orașului Vuhledar. Vuhledar, un bastion controlat de ucraineni la intersecția strategică dintre linia frontului estic și linia frontului sudic, a văzut unele dintre cele mai sângeroase lupte ale războiului, pe măsură ce Rusia a continuat să atace necruțător. "Trupele ruse probabil au fugit și au abandonat cel puțin 30 de vehicule blindate, în cea mai mare parte intacte, într-un singur incident, după un asalt eșuat", informa Ministerul Apărării britanic, la acea dată.

Bloggerii ruși vorbeau, în aceeaşi zi, despre o criză în comandamentul trupelor

"Treizeci și unu de vehicule blindate ale Brigăzii Marină 155 Gardă din Flota Rusă a Pacificului au fost distruse în timpul unui atac asupra Vuhledar", declara pe 10 februarie bloggerul militar Moscow Calling.

Articolul continuă după reclamă

Gray Zone, canalul semi-oficial de Telegram al grupului de mercenari Wagner, anunţa într-o postare că "are loc un dezastru în jurul Vuhledar, și are loc din nou și din nou", dând vina pe ceea ce a numit "criză" în lanțul de comandă al trupelor. "Acești oameni au distrus o cantitate considerabilă de personal și echipament, fără a fi trași la răspundere pentru asta și apoi, cu aceeași mediocritate, au început să ia cu asalt Vuhledar", a spus un alt blogger.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Ucraina susţine că a distrus cel puţin 130 de tancuri şi transportoare blindate ale ruşilor, în bătălia de la Vuhledar