Antena Meniu Search
x

Ucrainenii anunţă că au recucerit satul Klishchiivka de lângă Bahmut. În ciuda victoriilor de pe front, Zelenski se confruntă cu o altă problemă

Război în Ucraina. Forţele ucraineine au reuşit să recucerească un alt sat din apropiere de Bahmut! Succesul a fost felicitat de Volodimir Zelenski, care le-a mulţumit soldaţilor săi pentru toate eforturile de pe front. Între timp, liderul nord-coreean a părăsit Rusia după o vizită de şase zile şi a primit cadou mai multe drone şi o vestă antiglonţ.

de Redactia Observator

la 18.09.2023, 08:49

Vezi și

Ucraina a anunţat recucerirea unui alt sat ocupat de ruşi, care se află la doar câţiva kilometri distanţă de Andriivka, localitatea recucerită la începutul săptămânii. Klishchiivka, ocupat de armata lui Putin în ianuarie, a fost eliberat ieri de forțele terestre, iar soldaţii au transmis un mesaj special chiar de acolo.

Zelenski nu a ratat însă ocazia să-i felicite pe cei care au făcut acest lucru posibil. "Aș dori să recunosc în mod special meritele luptătorilor care recuperează treptat teritoriul Ucrainei în zona Bahmut. Brigada 80 de asalt aerian, Brigada a 5-a de asalt separat, glorioasa Brigadă 95 și Brigada de asalt "Fury" a Poliției Naționale. Klishchiivka! Felicitări!"

Deşi preşedintele ucrainean are parte de victorii răsunătoare pe front, problema cerealelor continuă să-i umbrească fericirea. Decizia Poloniei, Ungariei şi Slovaciei de a interzice importurile a atras din nou atenţia Comisiei Europene care a făcut un apel ca cele trei ţări să lucreze cu o atitudine constructivă, în spirit de compromis.

Kim Jong-un s-a întors în Coreea de Nord

Între timp, în Rusia, Kim Jong-un şi-a luat la revedere după o vizită de aproape o săptămână. Plecarea trenului său blindat a avut loc în notele marşului patriotic rusesc "Adio, Slavianka", în cadrul unei ceremonii aparte.

Tot ieri, cu puţin timp înainte să părăsească ţara, liderul de la Phenian a primit în dar şase drone şi o vestă antiglonţ de la guvernatorul regiunii Primorie. Cadourile vin însă în contextul temerilor ţărilor occidentale cu privire la un eventual acord între Rusia şi Coreea de Nord pentru livrări de arme şi muniţie. Între timp, liderul cecen Ramzan Kadîrov a postat un video în care zâmbeşte şi le recomandă tuturor să facă sport într-o încercare dezminţi zvonurile cum că ar fi grav bolnav.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii anunţă că au recucerit satul Klishchiivka de lângă Bahmut. În ciuda victoriilor de pe front, Zelenski se confruntă cu o altă problemă