Meniu
Search
x

Foto Ucrainenii atacă oraşul Lîman, au format capete de pod pe malul de est al râului Oskil. Soldații ucraineni s-au retras din partea de est a orașului Bakhmut

Forțele ucrainene au continuat în ultimele 24 de ore operațiunile de contraofensivă de-a lungul graniței Harkov-Lugansk și atacurile spre oraşul Lîman, ocupat de Rusia în luna mai, relatează experţii americani de la Institute for the Study of War (Institutul pentru Studiul Războiului). Oficialii militari ucraineni păstrează în continuare tăcerea cu privire la atacurile la sol din Herson, ei au cerut presei şi cetăţenilor să nu publice informaţii de pe front care ar putea afecta operaţiunile. Război Rusia - Ucraina, ziua 212.

De Redactia Observator la 23.09.2022, 15:36

Mai multe surse ruse au raportat lupte la nord-vest de oraşul Lîman în urma cărora trupele ucrainene au străpuns apărarea rusă de la Ridkodub și Karpivka, ambele localităţi fiind situate la 20 km nord de Lîman. Sursele ruse citate de ISW au relatat că ucrainenii au spart apărarea rusă de la Korovii Yar (22 km nord-vest de Lîman) și continuă atacurile în Drobysheve (la vest de Lîman).

Statul Major ucrainean a confirmat că trupele ucrainene au făcut noi progrese la nord de oraşul Lîman și a raportat că trupele ruse au bombardat localitatea Yatskivka (situată 25 km nord-vest de Lîman) și Korovii Yar, semnalând că forțele ruse vizează pozițiile ucrainene recent capturate în această zonă

Militarii ucraineni au format capete de pod pe malul estic al râului Oskil

În plus, ucrainenii au reușit să formeze capete de pod pe malul de est al râului Oskil, unde ruşii au încercat să stabilească o "linie defensivă consolidată" după retragerea umilitoare din Harkov, a declarat pe 23 septembrie Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Pe acelaşi subiect

"Situația de de câmpul de luptă rămâne complexă, dar Ucraina pune acum presiune asupra teritoriului pe care Rusia îl consideră esențial pentru obiectivele sale de război”, susţin britanicii.

ISW relatează că ruşii continuă ofensiva în sudul și estul oraşului Bakhmut, regiunea Doneţk. Soldații ucraineni s-au retras din partea de est a orașului Bakhmut, aruncând în aer podul peste râul Bahmutka, potrivit unor canale ruseşti, citate de ISW. Luptele continuă şi în Zaitseve, oraş despre care ruşii au anunţat pe 19 septembrie că l-au cucerit.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ucrainenii atacă oraşul Lîman, au format capete de pod pe malul de est al râului Oskil. Soldații ucraineni s-au retras din partea de est a orașului Bakhmut