Antena Meniu Search
x

Ucrainenii se laudă că au doborât prima dronă iraniană folosită de ruși

Soldații ucraineni au doborât prima dronă iraniană, folosită de ruși, în orașul Kupiansk din regiunea Harkov. „Rusia și Iran: o uniune perfectă dintre doi despoți”, comentează pe Twitter, Ministerul Apărării din Ucraina.

de Redactia Observator

la 13.09.2022, 15:39

Ucrainenii se laudă că au doborât prima dronă iraniană folosită de ruși
Ucrainenii se laudă că au doborât prima dronă iraniană folosită de ruși - Twitter

Armata ucraineană a eliminat prima dronă iraniană, Shahed-136, folosită de soldații ruși pe frontul din Harkov. La sfârșitul lunii august, SUA au transmis că Rusia a primit drone model Mohajer-6 și Shahed de la Teheran. Moscova ar fi cumpărat sute de astfel UAV-uri, sau vehicule aeriene fără pilot, pentru a le trimite pe front unde dronele Bayraktar folosite de ucraineni au devenit un coșmar pentru ruși.

„Se poate afirma că forţele armate ale Ucrainei au distrus pentru prima dată o dronă de atac iraniană în apropiere de Kupiansk. Analiza aspectului elementelor de aripă ale dronei ne permite să spunem cu certitudine că Forţele Armate ale Ucrainei au distrus pentru prima dată o dronă iraniană.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este vorba de un UAV kamikaze cu rază lungă de acţiune Shahed-136", a anunţat Direcţia de comunicare strategică a armatei ucrainene într-o declaraţie pe Telegram, publicată alături de imagini ale dronei distruse.

Pe acelaşi subiect

Războiul dronelor

Serviciile secrete americane au avertizat în luna iulie că Teheranul plănuieşte să trimită Rusiei „sute" de drone purtătoare de bombe pentru a fi folosite în războiul din Ucraina. În august, un oficial american a declarat pentru CNN că se crede că ruşii s-au antrenat cu dronele timp de mai multe săptămâni.

Totuși, oficialii serviciilor de informații americane cred că atunci când au fost testate, multe dintre dronele pe care Rusia le-a achiziționat din Iran s-au confruntat cu numeroase eșecuri, așa că nu este clar cât de mult vor schimba jocul pentru ruși când vor fi trimise pe front. Informațiile despre dronele cumpărate de ruși de la iranieni circulă din luna iunie când o delegație rusă a fost fotografiată din satelit, în vizită la un aerodrom din centrul Iranului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii se laudă că au doborât prima dronă iraniană folosită de ruși