Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ucrainenii se tem de un adevărat masacru în următoarele 48 de ore. Ruşii atacă furibund, înainte de Ziua Victoriei

Războiul din Ucraina se apropie tot mai mult de graniţele noastre. S-au intensificat bombardamentele în Odessa, unde chiar în această după-amiază mai multe proiectile au căzut peste oraşul port. În Marea Neagră lupte se dau în apropiere de Insula Şerpilor, la câţiva kilometri de apele noastre teritoriale. Iar, la Moscova, Vladimir Putin pare că se pregăteşte pentru apocalipsa nucleară

de Redactia Observator

la 07.05.2022 , 21:22

Bombardament devastator al ruşilor în Odessa. Mai multe coloane de fum gros s-au ridicat deasupra oraşului port, după ce patru rachete de croazieră, lansate din Marea Neagră, au căzut în zonele locuite. Este doar ultimul dintr-o serie de atacuri, prin care ruşii încearcă să distrugă infrastructura şi să stârnească panică în rândul populaţie. Strategia s-a dovedit fără succes până acum. După 73 de zile de război nu au avansat deloc pe acest front. 

Mariupol a fost aproape ras de pe fața pământului, dar Batalionul Azov nu se predă

În schimb, mai la est, un alt oraş port a fost aproape ras de pe faţa pământului. Mariupol mai este doar o amintire a ceea ce era în urmă cu doar câteva luni. În continuare, simbolul rezistenţei ucrainene rămâne oţelăria Azovstal, în ciuda asediului continuu. Sub o ploaie de gloanţe, un convoi umanitar care transporta 50 de femei, copii și bătrâni a reușit să iasă vineri din uzina siderurgică. 

Vezi și

Pe tot frontul de est ruşii atacă furibund, iar oficialii ucraineni se tem că urmează un adevărat masacru în următoarele 48 de ore, după ce serviciile secrete occidentale au avertizat că Vladimir Putin le-ar fi transmis soldaţilor săi că vrea să aibă motive de bucurie la parada de pe 9 mai.  

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Le cer cetăţenilor noştri, în special zilele acestea, să nu ignore sirenele aeriene. Vă rog! E în joc de viaţa voastră, viaţa copiilor voştri.  

Bombardamente în Odessa, punct strategic la Marea Neagră

Loviturile asupra Odessei sunt un răspuns la bombardamentele ucrainene de ieri care au vizat mai multe ţinte ruseşti de pe Insula Şerpilor şi din apropierea ei. O dronă Bayraktar a distrus o navă de debarcare, iar mai multe rachete de croazieră ar fi lovit fregata Amiral Makarov, cea mai valoroasă țintă navală după Moskva. 

Şi mai aproape de graniţele noastre, în Republica Moldova, situaţia devine din ce în ce mai tensionată în regiunea separatistă Transnistria. Noi atacuri cu drone de origine necunoscută ar fi avut loc noaptea trecută la 5 kilometri de graniţa cu Ucraina, susţin liderii separatiştilor. Dispozitive explozive ar fi lovit pista nefuncţională a unui aerodrom din satul Vărăncău. Nu există victime şi nici distrugeri importante. Sunt însă provocări de care ruşii se pot folosi pentru a declanşa o operaţiune militară şi în această regiune prorusă.  

Până să înceapă un nou război în afara ţării, Vladimir Putin încearcă să sperie lumea de la Moscova

La ultima repetiţie pentru parada de pe 9 mai, când Rusia marchează Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste, a scos în Piaţa Roşie arsenalul nuclear. Este vorba de sistemul balistic intercontinental Topol MR și sistemul Iskander cu rază mai scurtă de acțiune.

Nu a lipsit nici Avionul Apocalipsei, aeronava în care Vladimir Putin plănuieşte să se ascundă în caz de atac nuclear. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Ucrainenii se tem de un adevărat masacru în următoarele 48 de ore. Ruşii atacă furibund, înainte de Ziua Victoriei