Antena Meniu Search
x

La Stampa: UE nu va mai reînnoi, anul viitor, contractele cu AstraZeneca și Johnson&Johnson

Comisia Europeană a decis să nu mai reînnoiască, anul viitor, contractile cu companiile AstraZeneca și Johnson & Johnson, scrie publicația italiană La Stampa, citând o sursă din cadrul ministerului Italian al Sănătății, preluată de Reuters. 

de Redactia Observator

la 14.04.2021 , 10:50

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

“Comisia Europeană, în acord cu liderii multor state membre UE, a decis că nu va reînnoi actualele contractele cu unele companii care produc vaccinuri bazate pe vectori virali”, conform Reuters.

Bruxelles-ul se va concentra pe achiziția vaccinurilor a căror tehnologie se bazează pe ARN mesager, cum ar fi serurile Pfizer sau Moderna. 

Comisia Europeană solicită, totodată, clarificări de la compania Johnson & Johnson cu privire la anunțul “complet neașteptat” de a anula livrarea temporară a vaccinurilor anti-Covid către UE.

Articolul continuă după reclamă

Johnson & Johnson amână livrarea vaccinului în Europa  

Pe acelaşi subiect

Compania Johnson & Johnson a anunțat că va întârzia livrarea vaccinului în Uniunea Europeană în urma unor rapoarte despre cazuri rare, dar severe de cheaguri de sânge la persoanele care au primit vaccinul.

Decizia a fost luată după ce Centrele SUA pentru Controlul Bolilor și Administrația pentru Alimente și Medicamente au recomandat o pauză în distribuția vaccinului Johnson & Johnson, în timp ce autoritățile de reglementare au investigat șase cazuri de cheaguri de sânge neobișnuite la beneficiari, scrie Forbes.

„Siguranța vaccinului anti COVID-19 este o prioritate absolută pentru guvernul federal și luăm foarte în serios toate rapoartele privind problemele de sănătate în urma vaccinării. Persoanele care au primit vaccinul J&J care dezvoltă dureri de cap severe, dureri abdominale, dureri de picior sau dificultăți de respirație în termen de trei săptămâni de la vaccinare ar trebui să contacteze furnizorul lor de asistență medicală”, a declarat FDA într-o declarație comună cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi condiţii la locul de muncă pe timp de caniculă?
Observator » Stiri externe » La Stampa: UE nu va mai reînnoi, anul viitor, contractele cu AstraZeneca și Johnson&Johnson