Antena Meniu Search
x

Bomba cu hidrogen a Coreei de Nord, de 3 ori mai puternică decât cea de la Hiroshima. Phenianul pregăteşte noi teste

Al şaselea test nuclear efectuat de Coreea de Nord are o putere estimată de 50 de kilotone, au apreciat luni reprezentanţi ai Ministerului sud-coreea al Apărării în Parlament, relatează AFP. Această cantitate de energie ar însemna că testul a fost de cinci ori mai puternic decât al cincilea test nuclear, efectuat de Coreea de Nord în septembrie 2016.

Al şaselea test nuclear efectuat de Coreea de Nord are o putere estimată de 50 de kilotone, au apreciat luni reprezentanţi ai Ministerului sud-coreea al Apărării în Parlament, relatează AFP. Această cantitate de energie ar însemna că testul a fost de cinci ori mai puternic decât al cincilea test nuclear, efectuat de Coreea de Nord în septembrie 2016.

El ar fi de trei ori mai puternic decât bomba americană care a devastat Hiroshima în 1945.

Pe de altă parte, Coreea de Nord pare că a început să facă deja pregătiri în vederea unor noi tiruri de rachete balistice, a declarat luni un reprezentant al Ministerului sud-coreean al Apărării, relatează Reuters.

”Observăm semne care arată că ar putea avea loc noi tiruri de rachete balistice. Ne aşteptăm totodată ca Nordul că tragă o rachetă balistică intercontinentală”, a declarat Chang Kyung-soo în Parlament.

Pe acelaşi subiect

Reprezentantul ministerului a fost invitat să răspundă unor întrebări ale deputaţilor sud-coreeni despre al şaselea - şi cel mai important până în prezent - test nuclear efectuat de regimul lui Kim Jong-un.

REUNIUNE A CONSILIULUI DE SECURITATE AL ONU

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte luni, la ora locală 14 (21.00, ora României), pentru a discuta despre ultimul test nuclear al Phenianului, la solicitarea Statelor Unite, Japoniei, Marii Britanii, Franţei şi Coreei de Sud, a anunţat duminică reprezentanţa americană la ONU.

Consiliul a impus la începutul lui august, în unanimitate, noi sancţiuni Coreei de Nord, în urma tirului a două rachete balistice intercontinentale nord-coreene.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Bomba cu hidrogen a Coreei de Nord, de 3 ori mai puternică decât cea de la Hiroshima. Phenianul pregăteşte noi teste