Meniu LIVE
Search
x

Ultima dezbatere Donald Trump - Joe Biden. Acuzații de corupție, rasism și atacuri la persoană [VIDEO]

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, și candidatul democrat Joe Biden au avut ultima dezbatere electorală înaintea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. După cum era de așteptat, cei doi s-au acuzat reciproc de corupție și incompetență, printre altele, Biden insistând că actualul lider de la Casa Albă este "unul dintre cei mai rasiști președinți din istoria SUA".

De Daniel Murărescu la 02.11.2020, 15:25
Vezi și
  • Donald Trump, despre administrația Obama: "Dacă aș fi crezut că aţi făcut o treabă bună, nu aş fi candidat niciodată"
  • Biden a adus în discuție pandemia de coronavirus: "Cineva care este responsabil de atât de multe decese nu ar trebui să rămână preşedinte al Statelor Unite"
  • Dezbaterea televizată a avut loc în orașul Nashville, din Tennessee

În Statele Unite a avut loc, cu câteva ore în urmă, a doua şi ultima dezbatere televizată între candidaţii la preşedinţie, Donald Trump şi Joe Biden. Discuţiile au fost mai puţin agitate decât la prima dezbatere, mai ales că microfonul fiecăruia din cei doi a fost întrerupt în timp ce vorbea celălalt, pentru a se evita întreruperile.

Democratul Joe Biden a reluat, joi, la ultima dezbatere televizată înaintea alegerilor din 3 noiembrie, atacurile la adresa modului în care preşedintele în funcție a gestionat pandemia de Covid-19, în timp ce Donald Trump a formulat acuzaţii de corupţie la adresa la Biden şi a familiei acestuia.

Video: Dezbaterea începe la minutul 24.

Liderul de la Casa Albă a adoptat iniţial un ton mult mai temperat decât la prima dezbtere televizată din septembrie, dar disputele şi atacurile la persoană între cei doi competitori au rămas la fel de multe.

Dezbaterea televizată din Nashville, Tennessee, a reprezentat una dintre ultimele oportunităţi care i-au rămas lui Trump pentru a reconfigura o campanie dominată de pandemia care a ucis peste 221.000 de persoane în SUA.  

Joe Biden, candidatul democrat la alegerile din SUA

Cineva care este responsabil de atât de multe decese nu ar trebui să rămână preşedinte al Statelor Unite

Ca de obicei, Donald Trump şi-a apărat abordarea faţă de pandemie şi a susţinut că ce a fost mai rău a trecut.

Totodată, președintele în funcție a afirmat că ar putea apărea un vaccin peste câteva săptămâni, în condiţiile în care cei mai mulţi experţi, inclusiv oficiali ai administraţiei SUA, afirmă că acesta ar fi disponibil la jumătatea lui 2021.

Joe Biden și fiul lui, Hunter, acuzați de activități dubioase în Ucraina

După discuţia despre pandemie, cei doi candidați la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie au trecut la schimburi de replici referitoare la problemele încurcate pe care fiecare le are în străinătate.

Trump a repetat acuzaţiile conform cărora Biden şi fiul acestuia Hunter s-au implicat în activităţi lipsite de etică în China şi în Ucraina. Nu a furnizat nicio dovadă, astfel că Biden le-a numit false şi defăimătoare.

Democratul şi-a apărat familia şi a afirmat fără echivoc că nu a obţinut "nici măcar un penny" dintr-o sursă externă, acuzându-l apoi pe Trump că vrea să-i deturneze pe americani.

El l-a acuzat pe Trump că evită să-şi plătească taxele, invocând o investigaţie a New York Times potrivit căreia Trump nu ar fi plătit aproape deloc impozite timp de peste 20 de ani.

Joe Biden

Arată-ne documentele fiscale sau încetează să vorbeşti despre corupţie

Trump a replicat că a plătit "milioane" în taxe, de-a lungul timpului.

Cei doi au mai avut dispute legat de sistemul sanitar, politica faţă de China şi rasism, Biden afirmând că Trump este unul dintre cei mai rasişti preşedinţi din istorie. 

"Toarnă gaz peste orice foc rasist", a continuat el. Iar replica nu s-a lăsat așteptată. Trump a ripostat criticând faptul că Biden este autorul unei legi din 1994, referitoare la încarcerarea acuzaţilor provenind din rândurile minorităţilor, şi afirmând că el a făcut pentru americanii de culoare mai mult decât orice al preşedinte american, cu excepţia, poate, a lui Abraham Lincoln.

Citește și:

Cei doi au abordat şi situaţia copiilor de migranţi despărţiţi de părinţi, Trump argumentând că traficanţi şi oameni din cartelurile drogurilor "s-au folosit de aceşti copii pentru a intra ilegal în SUA" şi reproşându-i lui Biden că el nu a făcut nimic pentru copiii migranţilor. "El a făcut cuşti", a arătat el spre Biden.

El i-a acuzat pe Barack Obama şi pe Biden, fost vicepreşedinte, că au avut o activitate slabă în timpul mandatului la Casa Albă.

"Dacă aş crede că aţi făcut o treabă bună, nu aş fi candidat niciodată", a spus Trump. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ultima dezbatere Donald Trump - Joe Biden. Acuzații de corupție, rasism și atacuri la persoană [VIDEO]