Antena Meniu Search
x

Foto Ultima poză cu un pacient bolnav de Covid, străduindu-se să respire, cu două săptămâni înainte să moară

Un veteran devenit viral în mediul online după o fotografie pe patul de spital, în care încerca să respire, a murit răpus de coronavirus. Familia îndurerată a făcut aunţul.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.12.2020, 18:59

Michael Wright
Ultima poză cu un pacient bolnav de Covid, străduindu-se să respire - Profimedia
  • Medicii aveau speranţe în şansele sale de a se recupera.
  • Starea de sănătate se îmbunătăţise luna trecută.

Starea veteranului Michael Wright, în vârstă de 54 de ani, părea că se îmbunătățește când a fost fotografiat stând pe burtă, luna trecută. La doar două săptămâni simptomele sale s-au înrăutăţit, starea de sănătate s-a agravat, ulterior pierzând lupta cu boala.

Imaginea cu puternic impact emoţional l-a surprins pe Michael pe patul de spital, pe burtă, în încercarea disperată de a respira, fiind ajutat de oxigen să supravieţuiască.

Medicii aveau speranţe în şansele sale de a se recupera. Starea de sănătate se îmbunătăţise luna trecută, atunci când un fotograf de ziar a primit accesul în spitalul Covid pentru a surprinde în imagini starea pacienţilor şi a personalului medical aflat în prima linie.

Veteranul a murit în spital, alături fiind soţia sa

Ulterior simptomele s-au înrăutăţit, familia anunţând pe o pagină de strâns fonduri că Michael Wright, tată, a pierdut lupta cu boala. A încetat să respire în data de 8 decembrie, covidul fusese prea puternic pentru organismul său pentru a continua lupta.

Fusese internat în data de 10 noiembrie la Spitalul Regiunilor din St. Paul, Minnesota, potrivit fiicei sale vitrege, Miranda Carlson, asistentă medicală. Alături în ultimele clipe i-a fost soţia, Lynn, în vârstă de 48 de ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tânăra l-a descris pe domnul Wright ca fiind un „veteran, soț, fiu, tată, tată bonus și bunic”.

„Această durere este diferită de orice a simțit vreodată mama mea. În afară de durerea pe care osimte în urma pierderii, se confruntă acum şi cu îngrijorări legate de cheltuielile de care se va ocupa singură. Michael avea doar 54 de ani și mama mea doar 48, nu au planificat niciodată acest lucru, au planificat o viață lungă și frumoasă împreună" a mai spus Miranda.

Fotograful Leila Navidi, care a surprins momentul emoţionant, dar şi extrem de dureros cu veteranul, pe patul de spital, a scris pe Twitter: „Pentru cei care își amintesc de fotografia mea a lui Michael Wright care se lupta să respire în ICU luna trecută, o actualizare. A pierdut tragic bătălia cu Covid la începutul acestei săptămâni. Sper că fotografia lui Michael a salvat vieți."

A început vaccinarea împotriva Covid în SUA

SUA a devenit cel mai grav focar din lume, cu 16.253.219 de cazuri confirmate și 306.459 de decese, potrivit datelor de la Centrul de Resurse pentru Coronavirus al Universității Johns Hopkins.

Vaccinarea cu Pfizer a început duminică în SUA în cadrul unui program de imunizare fără precedent care se aşteaptă a începe de luni.

Săptămâna trecută, au fost câteva zile în care țara a înregistrat peste 3.000 de decese, potrivit Mirror.

New York a suferit cele mai multe decese (35.587), urmată de Texas (24.615), California (21.047), Florida (19.866) și New Jersey (17.896).

Minnesota, statul în care a murit domnul Wright, a raportat 378.823 de cazuri și 4.503 de decese în timpul pandemiei. A avut a doua cea mai mare rată de infecție din SUA în ultimele două săptămâni, cu 1.354 de cazuri noi la 100.000 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ultima poză cu un pacient bolnav de Covid, străduindu-se să respire, cu două săptămâni înainte să moară