Antena Meniu Search
x

Foto Ultimele ore din viaţa celor două surori spulberate de tren în Italia. Noapte de coşmar în club pentru Giulia şi Alessia

Tatăl celor două surori spulberate de tren în Italia îşi plânge fiicele, care au murit tragic la doar 15 şi aproape 17 ani. Disperat, bărbatul spune că Giulia şi Alessia erau "viaţa lui". Vittorio Pisanu povesteşte cu lacrimi în ochi că în seara în care fetele au ieşit în orş, cu poftă de dans şi distracţie, se simţea rău şi starea de sănătate l-a împiedicat să vină după ele şi să le aducă înapoi acasă. Ultima oară le-a auzit vocile la telefon, când Giulia şi Alessia l-au anunţat că sunt pe drum, după o noapte de coşmar petrecută în club. Nu aveau de unde să ştie că pentru ele va fi ultimul, cel care le va pune capăt vieţii.

de Redactia Observator

la 02.08.2022, 12:19

Giulia şi Alessia au murit tragic, în Italia, lăsând în urmă un tată îndurerat. Cele două surori au fot pur şi simplu spulberate de un tren de mare viteză, care tocmai intra în gara din celebra staţiune Riccione, de lângă Rimini. Fetele ieşiseră în oraş, pentru o noapte de distracţie în club, însă drumul spre casă le-a fost fatal. Tată lor, Vittorio Pisanu, a rămas fără "lumina vieţii lui". Spune că se simte confuz şi nu poate să doarmă, tulburat de evenimentul care a îndoliat familia şi întreaga comunitate. Giulia şi Alessia locuiau doar cu tatăl lor, cetăţean italian, în vreme ce mama acestora - Tania - se întorsese în România. Rudele femeii spun că aceasta e îngenuncheată de durere: "Cu mama nu se prea poate vorbi, este o durere cumplită". În schimb, Vittorio Pisanu a făcut deja primele declaraţii pentru presa italiană. "Nu mă simţeam prea bine, aşa că nu m-am mai dus după ele". De obicei, bărbatul obişnuia să-şi conducă fetele pe drumul spre casă, pentru confortul lor şi ca să se asigure că nu păţesc nimic rău. "Erau viaţa mea, doar pentru ele munceam", a mărturisit tatăl celor două surori, potrivit La Repubblica.

Filmul morţii celor două surori din Italia. Când au fost văzute ultima oară Giulia şi Alessia

Giulia şi Alessia Pisanu locuiau în Madonna di Castenaso, lângă Bologna, acolo unde tatăl lor avea o companie de logistică. Trenul de mare viteză le-a izbit în timp ce trecea prin gara Riccione din Rimini, în drum spre Milano. Potrivit martorilor, cele două adolescente au fost văzute în staţia feroviară cu puţin timp înaintea incidentului, încercând să treacă peste şine. Câteva clipe mai târziu, totul se terminase pentru ele. După câteva ore, tatăl victimelor a ajuns la Riccione, însoţit de fratele său. La locul tragediei se adunaseră deja mai mulţi apropiaţi de-ai familiei. Unii veniseră acolo chiar înaintea carabinierilor. Nimeni nu voia să creadă că fetele au murit şi sperau, totuşi, la un miracol. Însă moartea nu dă înapoi. Când au înţeles că nu mai e nicio şansă pentru cele două, mulţi au izbucnit în lacrimi.

Tot ei au fost primii care au consolat-o pe Ştefania, sora vitregă a celor două adolescente lovite de tren. Mai mare decât Giulia şi Alessia, fata se născuse în România, dintr-o relaţie anterioară de-a mamei. Trăia însă în casa lui Vittorio, care a crescut-o ca pe propria fiică. "Erau micuţele mele, le iubeam enorm", a mărturisit Ştefania. Primăria oraşului a pus la dispoziţia familiei îndoliate un psiholog, care să le ofere sprijinul necesar în perioada următoare. Anchetatorii încă investighează cazul şi încearcă să afle cum au ajuns adolescentele pe şine. 

Pe acelaşi subiect

Giulia şi Alessia fuseseră jefuite în club. Cum au plecat spre casă, înainte de tragedie

Prietenii fetelor povestec şi ce s-a petrecut în ultima noapte din viaţa Giuliei şi a Alessiei. Acestea au ajuns în Riccione sâmbătă după prânz, iar apoi au petrecut până spre dimineaţă ntr-un club numit Peter Pan. Iar seara nu a fost lipsită de incidente. Un hoţ furase geanta Giuliei, unde adolescenta avea portofelul şi telefonul. Aşa că surorile s-au trezit într-o situaţie delicată: fără bani, rămase doar cu telefonul aproape descărcat al Alessiei, departe de casă. Atunci, un tânăr de 24 de ani le-a observat şi s-a oferit să le conducă acasă. În maşină, i-a împrumutat telefonul său mobil mezinei, care şi-a sunat imediat tatăl. "Venim acasă!", i-a spus părintelui îngrijorat.

Au ajuns în gară la 06:50. Managerul unui bar din gară confirmă că le-a văzut în jurul acestei ore, iar Giulia i-a povestit în detaliu cum a fost jefuită. Alessia era desculţă şi ţinea în mână ghetele de culoare neagră. Potrivit unor surse, Giulia a fost prima care s-a avântat să traverseze şinele, în timp ce Alessia, care stătea aşezată pe peron, a venit din urmă. "Ce faceţi, opriţi-vă!", le-a strigat managerul, care sesizase pericolul. Comisarul Rosanna Lavezzaro a declarat că totul s-a petrecut extrem de rapid. Conductorul trenului le-a văzut pe surori şi a activat imediat frânele şi semnalele sonore. Din păcate, întrucât viteza era de 200 de kilometri la oră, iar distanţa de frânare - mult prea mică. Tragedia a fost imposibil de evitat. Acesta a mărturisit că prima oară i-a ieşit în cale Giulia, iar apoi Alessia. "Am auzit un zgomot puternic. Apoi, toată lumea ţipa", spune managerul barului. "Parcă ar fi detonat o bombă", îşi aminteşte şi Stefano, un tânăr de 32 de ani care a confirmat că a văzut-o pe una din fete întinzând braţul către cealaltă, ca şi cum ar fi vrut să o salveze. Trupurile lor au fost târâte mai bine de 700 de metri din momentul impactului. Întrucât nu pot fi efectuate teste toxicologice, anchetatorii nu exclud posibilitatea ca fetele să fi avut reacţii întârziate ori stări de confuzie, după petrecere.

Moartea fetelor spulberate de tren i-a şocat pe vecini

Sasà, proprietarul unei pizzerii din centrul localităţii, spune că tatăl fetelor era un client fidel la restaurantul său. "M-a ajutat cu mutările de câteva ori, de fapt eu sunt clientul lui. Este o persoană serioasă, mereu disponibilă să-mi sară în ajutor", mărturiseşte acesta. Maurizio Marzaduri, care deţine împreună cu soţia lui, Roberta, o terasă din apropiere, povesteşte că a locuit o bună bucată de vreme în vecinătatea familiei Pisanu. "Pe Giulia, fata cea mare, am întâlnit-o şi de trei ori pe zi. Îşi scotea des câinele la plimbare, iar dacă o vedeam pe stradă când eram în maşină o salutam cu un claxon. Era un copil bun, amabil", îşi aminteşte el. Giulia ar fi împlinit 17 ani în luna septembrie şi visa să devină coafeză. Amândouă erau eleve de liceu, iar mezina talentată mergea la Şcoala de Arte din Bologna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ultimele ore din viaţa celor două surori spulberate de tren în Italia. Noapte de coşmar în club pentru Giulia şi Alessia