Antena Meniu Search
x

Video Ultimele cuvinte spuse de Giulia, tânăra de 17 ani care a murit alături de sora ei, spulberate de un tren în Italia

Tragedie în Italia. Două surori, cu origini româneşti au fost călcate de un tren de mare viteză în apropiere de Rimini. Giulia şi Aleesia aveau 17, respectiv 15 ani şi locuiau în Italia doar cu tatăl lor, cetăţean italian, după ce mama lor s-a întors la sfârşitul anului trecut în România. Anchetatorii încearcă să afle cum au ajuns cele două fete pe şine chiar înainte ca trenul să intre în gară. 

de Redactia Observator

la 02.08.2022, 11:20

Vezi și

Accidentul cumplit a avut loc la ieri, cu puţin înainte de ora 7 dmineaţa. Giulia şi Alessia se întorceau din club, povestesc prietenii, în momentul în care s-au oprit în gara din celebra staţiune Riccione, de lângă Rimini.

Ultimele cuvinte ale Giuliei

Păreau dezorientate, îşi aminteşte proprietarul barului din gară.

Proprietar bar: Nu știu dacă era oboseala, somn, dar se balansau, se clătinau un pic. Nu mi-a spus prea multe, câteva cuvinte, că nu mai are niciun ban şi că i s-a furat telefonul.

Pe acelaşi subiect

Sunt ultimele cuvinte pe care Giulia, sora cea mare, le-a rostit. Cea mai mare dintre surori a sărit prima pe şine, chiar în momentul în care un tren de mare viteză, care se îndrepta spre Milano, a ajuns în staţie. Aleesia  a încercat să o salveze.

Momente dramatice în gara din Riccione

Trupurile fetelor au fost ridicate de pe şine şi transportate la morgă. Aici, tatăl a fost cel care le-a identificat, după îmbrăcăminte şi un telefon mobil. În comuna în care locuiau fetele, oamenii sunt în stare de şoc. Tatăl e cunoscut şi respectat în comunitate: are o firmă de transport şi logistică, iar copiilor nu le lipsea nimic.

Salvatore Genovese, localnic: Pe fete nu le cunosc, dar sunt iubite aici la Castenaso, de tot Castenaso. Fete perfecte, bune, care-și iubeau familia, așa cum spune toată lumea. Îl cunosc pe tată, pe unchi, pe fete nu le cunosc personal poate au venit aici. Am văzut acum fotografiile în ziar, însă nu-mi amintesc dacă au venit pe aici. Fetele provin dintr-o familie bună, de oameni muncitori. Nimic nu ne-ar duce cu gândul la alte lucruri…cum se vehiculează.

Mama fetelor nu îşi poate reveni din şoc

Fiica cea mare, Ştefania, pe care mama o are din prima căsătorie, este cea care i-a dat cumplita veste, ne-a povestit cu durere bunica fetelor.

Tatiana Popa, mama Taniei: Suntem la curent, noi plecăm în seara asta spre locaţie. Cu mama nu se prea poate vorbi, este o durere cumplită şi nu pot să vă relatez prea multe.

Reporter: E în ţară înţeleg şi mama fetei, fiica dumneavoastră?

Tatiana Popa, mama Taniei: Da, da, da. Deocamdată e aici, plecăm în seara asta înapoi. Era în vacanţă.

Reporter: Era aici în vacanţă şi fetele au rămas acolo?

Tatiana Popa, mama Taniei: Da, da, da. Sigur nu poate vorbi, pentru că vă daţi seama, asemenea durere depăşeşte orice limite. Ne-a anunţat fiica cea mare, rudele de acolo ne-au anunţat de ieri, da, ştim exact ce s-a întâmplat. Suntem distruşi, prea multe nu putem să vă spunem.

Anchetatorii italieni încearcă acum să refacă parcursul ultimelor ore din viaţa surorilor Giulia şi Alessia.

Cazinoul este deschis între orele şase şi opt. Vin mulţi tineri aici, care se întorc de la discotecă, şi nu îţi dai seama cine ce face.

Ancheta continuă şi la locul tragediei. Anchetatorii italieni iau în calcul de la neatenţie la traversarea căii ferate, până la ipoteza potrivit căreia una dintre fete a încercat să se sinucidă, iar cealaltă a vrut să o salveze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Ultimele cuvinte spuse de Giulia, tânăra de 17 ani care a murit alături de sora ei, spulberate de un tren în Italia