Antena Meniu Search
x

Un alt tren de marfă încărcat cu materiale periculoase a deraiat în SUA, în vestul Arizonei

Un tren de marfă care transporta materiale periculoase a deraiat miercuri seară în vestul statului Arizona (sud-vestul SUA), a relatat The New York Times (NYT), citând un purtător de cuvânt al Biroului şerifului comitatului Mohave, informează joi Reuters, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 16.03.2023, 10:40

tren care a deraiat
Un alt tren de marfă încărcat cu materiale periculoase a deraiat în SUA, în vestul Arizonei - Shutterstock (arhivă)

Nu au existat informaţii imediate despre deversări după deraierea din comitatul Mohave, lângă graniţa cu statele California şi Nevada, potrivit NYT. Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) din SUA şi BNSF Railway au fost sesizate şi investighează problema, potrivit FOX10, un canal local afiliat la FOX News.

Biroul şerifului, NTSB şi BNSF nu au răspuns imediat la solicitările Reuters de comentarii.

Deraierea unui tren de marfă operat de Norfolk Southern în februarie a eliberat peste un milion de galoane de materiale periculoase şi poluanţi în mediul înconjurător în jurul oraşului East Palestine din Ohio, determinând deschiderea unui proces din partea statului şi luarea de probe de către NTSB.

"Cernobîlul din East Palestine". Indignare după accidentul feroviar din Ohio

Deraierea unui tren de marfă cu substanțe chimice în East Palestine, statul Ohio, a atras atenția publicului american asupra infrastructurii locale, dar și a problemelor de mediu cu care se confruntă acum locuitorii din acea zonă. La câteva săptămâni de la accident, reprezentanții companiei care au gestionat acest transport au anunțat că vor discuta cu membrii comunității afectate despre cauzele incidentului și incendiul care a urmat.

După deraiere, echipajele de urgență au efectuat o eliberare controlată de clorură de vinil din cinci vagoane care ar fi putut exploda. Nori groși de fum negru s-au ridicat peste oraș, dar echipajele care monitorizau calitatea aerului au încercat să-i liniștească pe localnici că totul mergea conform planului.

În ciuda acestor eforturi din partea oficialilor, mulți rezidenți spun că au continuat să se teamă de potențialele daune, care, spun ei, au afectat atât oamenii, cât și fauna sălbatică. Mii de pești morți au apărut în pârâurile din zonă, în timp ce oamenii au declarat presei locale că puii lor au murit brusc și că animalele lor de companie s-au îmbolnăvit. În plus, îngrijorările și furia locuitorilor din East Palestine au fost alimentate și de faptul că nu își pot testa sursele de apă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un alt tren de marfă încărcat cu materiale periculoase a deraiat în SUA, în vestul Arizonei