Antena Meniu Search
x

Un ambulanţier de 26 de ani a parcurs 2500 de km pe o motocicletă până în Ucraina pentru a duce materiale medicale către Kiev

Un şofer britanic de ambulanță nu a putut sta deoparte, văzând teroarea din Ucraina şi a hotărât să de a o mână de ajutor oamenilor care luptă împotriva agresiunii armatei ruse. S-a urcat pe vechea sa motocicletă de poliţie şi a parcurs aproximativ 2500 de kilometri până în Kiev, pentru a putea transporta provizii medicale vitale ucrainenilor.

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 16:46

Femeie bătrână, învelită într-o pătură, pe obancă, în gară - Ucraina
Un ambulanţier de 26 de ani a parcurs 2500 de km pe o motocicletă până în Ucraina pentru a duce materiale medicale către Kiev - Profimedia

Leon Cribb, în vârstă de 26 de ani, s-a urcat pe motocicleta sa, un BMW R1200 RT, călătorind prin Franța, Belgia, Olanda, Germania și în Polonia în doar două zile după ce și-a părăsit casa din Chichester, West Sussex pentru a ofei o mână de ajutor poporului ucrainean.

Fostul veterinar şi membru al legiunii străine franceze, Leon a transportat echipament medical extrem de necesar pentru spitalele din Kiev, un oraş bombardat cu brutalitate de forțele ruse ale preşedintelui Vladimir Putin. A aşteptat câteva ore bune la punctul de trecere a frontierei Korczowa, în Polonia, timp în care a oferit un interviu pentru Daily Mail.

Mi-am luat câteva săptămâni de concediu pentru a încerca să-mi aduc aportul şi să ajut acei bieţi oameni. Am împachetat cât de multe lucruri am putut în ataşul motocicletei, în principal bandaje, antiseptice, lichid salin, garouri și truse de traumă, am urcat pe bicicletă și am venit direct aici. Au fost 48 de ore grele pe drum și am câteva dureri pe alocuri, așa cum vă puteți imagina după atâta vreme pe bicicletă, dar este bine să fiu aici și să ajut”, a declarat el.

Leon a dezvăluit cum misiunea a început dezastruos după i s-a spart roata la doar câteva minute după ce a părăsit Chichester spre portul Dover. „Nu mi-a venit să cred; Eram literalmente pe drum de doar câteva minute când anvelopa din spate s-a spart, așa că a trebuit să mă opresc să o rezolv. Din fericire, aveam la mine o trusă de reparare a anvelopelor care a rezolvat problema și am reușit să ies la drum. A rezistat până acum, dar va trebui să mă uit la roată când voi ajunge peste graniță”, a adăugat el.

Pe acelaşi subiect

Familia se teme pentru viaţa britanicului 

Leon lucrează pentru Serviciul de Ambulanță din Londra și este, de asemenea, şofer voluntar cu SERV Sussex (Service By Emergency Rider Volunteers), care transportă sânge și alte provizii medicale la spitalele NHS din Sussex.

„Scopul este să ajung la Kiev pentru a obține proviziile și să văd dacă pot ajuta acolo. Cred că va fi o călătorie destul de lungă. Când eram în Legiunea Străină Franceză, am întâlnit câțiva ucraineni și erau tipi foarte prietenoși. E sfâșietor să vezi ce se întâmplă acolo doar din cauza unui nebun. Oamenii sunt nevoiți să-și părăsească casele pentru că sunt bombardați din cauza ambiției politice nebunești a unui om. Sunt tânăr și liber, altfel nu aș fi aici. Mama și câțiva dintre membrii familiei și prietenii mei au fost puțin îngrijorați, dar nu au putut să mă descurajeze. M-am hotărât să merg și asta a fost. Țin legătura cu oamenii de acasă în fiecare zi, oferindu-le actualizări, astfel încât să le liniștească mințile. Sper să găsesc un hotel sau un loc unde să stau când ajung la Kiev, dar dacă nu, am cortul și sacul de dormit cu mine – și o haină groasă.Uneori trebuie doar să faci ceea ce simți că este bine și, făcând asta, știu că fac ceea ce trebuie”, a continuat tânărul. 

După ce a trecut de graniţă, Leon a trimis un mesaj pentru MailOnline și a spus: „Este o lume diferită peste graniță. Atmosfera este destul de tensionată. Există blocaje peste tot și poliție înarmată, precum și miliție locală și unități de apărare civilă cu arme”.

Război Rusia - Ucraina, ziua 13

Rusia a anunţat, pentru această dimineaţă, o nouă încetare a focului pentru evacuarea civililor din Kiev, Harkov şi alte oraşe ucrainene. Dar aproape toate rutele de evacuare duc spre Rusia sau Belarus, iar ucrainenii au respins deja aceste variante. O nouă rundă de negocieri între delegaţiile celor două părţi s-a încheiat, aseară, fără rezultat. Dar discuţiile vor continua iar miniştrii de externe ucrainean şi rus s-ar putea întâlni, joi, în Turcia. Rusia a ameninţat, în premieră, că va opri livrările de gaz prin Nord Stream 1.

Un milion şi jumătate de oameni au părăsit până acum Ucraina. Dar ONU avertizează că această criză umanitară este abia la început: peste 4 milioane de ucraineni vor deveni refugiaţi.

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina: ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5ZIUA 6ZIUA 7ZIUA8ZIUA 9ZIUA 10ZIUA 11 și ZIUA 12

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un ambulanţier de 26 de ani a parcurs 2500 de km pe o motocicletă până în Ucraina pentru a duce materiale medicale către Kiev