Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un aventurier francez a murit în timp ce traversa Atlanticul vâslind. Mesajul sfăşietor al prietenilor: "Din păcate, oceanul a fost mai puternic"

Jean-Jacques Savin, un aventurier francez în vârstă de 75 de ani, a murit în timp ce încerca să traverseze singur, vâslind, Oceanul Atlantic, potrivit unui comunicat al echipei sale de sprijin în acest demers, relatează CNN, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 23.01.2022 , 10:54

Un aventurier francez a murit în timp ce traversa Atlanticul vâslind. Mesajul sfăşietor al prietenilor: "Din păcate, oceanul a fost mai puternic"
- Profimedia

"Cu mare tristețe tocmai am aflat de moartea prietenului nostru Jean-Jacques", a declarat echipa sa de sprijin într-o postare pe Facebook. "Corpul lui Jean-Jacques a fost găsit fără viață în interiorul cabinei canoei sale l'Audacieux". Savin plecase din sud-vestul Portugaliei la 1 ianuarie și se îndrepta spre Ponta Delgada, în insulele Azore, înainte de a pierde contactul cu echipa, la începutul zilei de 21 ianuarie.

Nu era la prima aventură extremă

El a activat două balize de ajutor în noaptea de joi spre vineri pentru a indica faptul că se confrunta cu o situație de mare dificultate, a precizat echipa sa. Autoritatea maritimă portugheză a reperat vineri barca lui Savin plutind răsturnată în apropierea insulelor Azore. Un scafandru a reușit să coboare sub linia de plutire pentru a se uita în cabina ambarcațiunii și a descoperit înăuntru trupul lui Savin.

Articolul continuă după reclamă

"Din păcate, de data aceasta oceanul a fost mai puternic decât prietenul nostru, care iubea atât de mult navigația și marea", a declarat echipa de sprijin a lui Savin. Nu vor fi făcute publice alte informații, deoarece echipa nu dorește să dea detalii despre moartea lui Savin și a transmis condoleanțe fiicei și partenerei sale.

Savin nu era străin de aventuri îndrăznețe. El a traversat deja Atlanticul într-un butoi portocaliu uriaș, într-o călătorie de 4.700 de kilometri, ajungând la țărm în mai 2019 pe mica insulă olandeză St. Eustatius din Caraibe, după mai mult de patru luni pe mare. Anterior, el a lucrat ca parașutist militar și pilot privat și a escaladat Mont Blanc în 2015.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Un aventurier francez a murit în timp ce traversa Atlanticul vâslind. Mesajul sfăşietor al prietenilor: "Din păcate, oceanul a fost mai puternic"