Antena Meniu Search
x

Un avion din Belarus care decolase spre Barcelona s-a întors după ce nu a fost lăsat să intre în Franța: ”Este practic piraterie aeriană”

Un avion al Belavia, compania de stat din Belarus, a primit interdicţie de a survola spaţiul aerian al Franţei.

de Redactia Observator

la 27.05.2021, 09:51

Autorităţile din mai multe state au impus sancţiuni dure împotriva Belarusului
Avionul companiei de stat din Belarus decolase de la Minsk şi trebuia să ajungă la Barcelona - Hepta
  • Avionul companiei de stat din Belarus decolase de la Minsk şi trebuia să ajungă la Barcelona.

Incidentul s-a produs miercuri, când aeronava, care decolase de la Minsk şi trebuia să ajungă la Barcelona, a fost întoarsă din drum când se afla deasupra spaţiului aerian al Poloniei.

Conform Reuters, reprezentanţii autorităţilor poloneze au recunoscut că pilotul avionului din Belarus a fost înştiinţat în legătură cu posibilitatea de a avea interdicţie în a survola spaţiul aerian al Franţei, dar şi în legătură cu posibilitatea de a apărea probleme în cazul în care pilotul avionului decide ca aeronava să încalce interdicţia respectivă.

Sancţiuni aspre împotriva autorităţilor din Belarus

Decizia vine după ce autorităţile din Belarus au deturnat un avion plin cu pasageri pentru a obţine arestarea jurnalistului Roman Protasevich, cunoscut adversar al preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Pe acelaşi subiect

De la momentul în care s-a obţinut arestarea lui Protasevich, autorităţile de la Minsk au fost lovite de numeroase sancţiuni aplicate de statele din Uniunea Europeană şi nu numai. Astfel, Belavia, compania de stat din Belarus, a primit interdicţie în a mai zbura către destinaţii din Lituania, Letonia, Franţa, Suedia, Marea Britanie, Finland, Cehia şi Ucraina.

Deşi ştiau că nu mai au voie să zboare către destinaţii din Franţa, reprezentanţii Belavia au precizat că decizia autorităţilor franceze, de a interzice pilotului de pe cursa 2869 de a-şi continua zborul către Barcelona, reprezintă un act de piraterie aeriană.

„Este un fapt absolut scandalos şi un act imoral. Sincer, este practic piraterie aeriană,” a declarat Anatoly Glaz, purtătorul de cuvânt al  Ministerului de Externe din Belarus, într-un comunicat. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un avion din Belarus care decolase spre Barcelona s-a întors după ce nu a fost lăsat să intre în Franța: ”Este practic piraterie aeriană”