Antena Meniu Search
x

Un avion de luptă rusesc Su-25 s-a prăbușit în Belgorod, la graniţa cu Ucraina. Pilotul, care "a finalizat o misiune", a murit

Un avion de luptă rusesc Su-25 s-a prăbușit în timp ce se întorcea la aerodromul din regiunea Belgorod, aflată la graniţa cu Ucraina, a anunţat joi Ministerul rus al Apărării. Potrivit oficialilor ruşi, pilotul a murit iar avionul s-a prăbușit într-o zonă pustie şi nu au fost pagube la sol.

de Redactia Observator

la 23.02.2023, 11:18

"După finalizarea unei misiuni de luptă, un avion Su-25 al Forțelor Ruse s-a prăbușit în timp ce se întorcea la aerodromul său de bază din regiunea Belgorod. Pilotul a murit" este anunţul făcut de ministerul rus al Apărării, citat de agenţia de stat TASS.

 Aceștia au precizat că avionul s-a prăbușit într-o zonă pustie, la marginea unui sat şi nu au fost pagube la sol. Pilotul a reuşit să se catapulteze, dar a murit.

"Conform datelor preliminare, cauza dezastrului a fost o defecțiune tehnică", mai susţine ministerul. 

Suhoi Su-25 este un avion cu reacție cu un singur loc, cu două motoare dezvoltat în URSS de Biroul de Proiectare Suhoi. Modelul proiectat să asigure suport aerian la sol pentru Forțele Terestre a zburat prima dată pe 22 februarie 1975.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Un avion de luptă rusesc Su-25 s-a prăbușit în Belgorod, la graniţa cu Ucraina. Pilotul, care "a finalizat o misiune", a murit