Antena Meniu Search
x

Un bărbat care şi-a petrecut ani de zile dormind sub scări, în aer liber, a primit o rulotă cadou din partea unui străin, în Anglia

Un bărbat care şi-a petrecut ani de zile dormind pe stradă, sub scări, în Anglia, a primit şansa unui nou început din partea unui străin generos, care i-a oferit gratuit o rulotă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.03.2021, 16:43

Bărbat cu păr cărunt şi geacă maronie, aşezat pe o bordură, cu mâinile împreunate la cap
Un bărbat care şi-a petrecut ani de zile dormind pe străzi a primit o rulotă cadou din partea unui străin - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Bărbatul în vârstă de 51 de ani, care suferă de boli pulmonare obstructive cronice (BPOC), încerca să facă rost de bani pentru a-şi reînnoi licenţa de şofer pentru maşini de mare tonaj.

Arestat pentru că dormea în garajul mamei

Mark Williams a avut pentru prima dată probleme cu legea după ce a fost arestat pentru că a dormit în vechiul garaj al mamei sale, după ce femeia a murit. Un străin amabil i-a schimbat însă viața pentru totdeauna.

Omul spune că este extrem de fericit că acum locuiește într-o rulotă din Barnstaple, Anglia și chiar a făcut rost de panouri solare pentru a-şi alimenta casa mobilă.

"Rulota m-a ajutat să supraviețuiesc. Odată cu pandemia mi-a fost foarte greu. Am luat legătura cu cineva pe Facebook care vindea o rulotă, iar când a aflat că nu am un adăpost mi-a spus că o pot avea pur şi simplu. Am folosit o parte din banii economisiţi pentru licenţa de şofer şi am cumpărat nişte panouri solare pentru acoperişul rulotei, acum toată energia vine de la soare", a spus el.

"Nu am nevoie de pedeapsă, am nevoie de ajutor"

Mark, care lucra în sistemul medical, pentru NHS, înainte de a deveni șofer de TIR, a ajuns să trăiască în ultimii 3 ani pe străzi, totul din cauza unui declin rapid al sănătăţii sale mintale. A renunţat la meseria de şofer după ce a pierdut două persoane extrem de dragi: mama sa a fost răpusă de pneumonie în 2001, iar 14 ani mai târziu, fratele său a murit brusc, potrivit Mirror.

„M-am trezit într-un loc foarte întunecat când a murit. Nu aveam încotro să mă îndrept, așa că am ajuns să dorm în vechiul garaj al mamei mele."

Tot atunci a fost şi arestat pentru că autorităţile au considerat că nu avea dreptul să îşi petreacă nopţile acolo. A primit un ordin de interdicţie şi a fost trimis la închisoare.

„Mi s-a spus că nu pot dormi acolo şi mi-au dat un ordin de restricţie prin care mă împiedicau să mă întorc. Când eram în faţa judecătorului, la a treia abatere, înainte să primesc sentinţa cu închisoarea, m-am uitat la el şi i-am spus: 'Ascultă, a mă pune în închisoare nu este o soluţie. Nu am nevoie de pedeapsă, am nevoie de ajutor'. Eram într-un ‘du-te vino’ din care mă luau de pe străzi şi mă puneau în închisoare pentru a mă elibera şi a mă întoarce iar pe străzi. Asta a fost în 2017 şi de atunci am rămas fără adăpost.” a povestit Mark.

În ciuda unui trecut sumbru, Mark spune că se află într-un loc mult mai bun și că rulota l-a ținut ocupat şi l-a ajutat să îşi poată continua viaţa cu speranţa că vor veni şi zile mai bune.

„Rulota are un grătar şi trei plite. Temperaturile au scăzut aşa că am folosit sticle de apă caldă. Am fost nevoit să folosesc economiile mele pentru licenţa de şofer, dar a trebuit să prioritizez nevoile de supravieţuire. Sunt mai bine, dar mai am drum lung de parcurs” a mai spus el.

Bărbatul a mulţumit străinului care a făcut un gest enorm şi l-a readus pe linia de plutire, oferindu-i şansa să aibă un acoperiş deasupra capului şi posibilitatea de a-şi putea începe viaţa de la zero.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un bărbat care şi-a petrecut ani de zile dormind sub scări, în aer liber, a primit o rulotă cadou din partea unui străin, în Anglia