Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Singapore va fi executat pentru complicitate la trafic de droguri. A fost prins cu 1 kg de canabis

Un bărbat din Singapore va fi spânzurat săptămâna viitoare pentru complicitate la trafic de droguri, într-un caz în care a fost implicat 1 kg de canabis, au indicat organizaţii de apărare a drepturilor omului în oraşul-stat din Asia de Sud-Est.

de Redactia Observator

la 21.04.2023, 12:55

Un bărbat din Singapore va fi executat pentru complicitate la trafic de droguri - Shutterstock

Condamnatul Tangaraju Suppiah, în vârstă de 46 de ani, urmează să fie executat miercuri, potrivit înştiinţării trimise familiei de serviciul penitenciar şi publicate de activişti pe reţelele sociale. Amnesty International a condamnat vineri această decizie, calificând-o ca "extrem de crudă".

"Dacă se va produce, această execuţie ar fi o încălcare a dreptului internaţional şi o sfidare a mişcării împotriva pedepsei cu moartea în Singapore", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al biroului regional al Amnesty.

În multe ţări, inclusiv în Thailanda, uzul canabisului nu mai constituie o infracţiune. De altfel, ONG-uri de apărare a drepturilor omului fac presiuni ca Singapore să abolească pedeapsa cu moartea. Însă centrul financiar asiatic are una dintre legislaţiile anti-drog cele mai aspre din lume şi consideră că pedeapsa capitală rămâne un mijloc de descurajare eficient împotriva traficului.

Bărbatul a fost condamnat în 2017 pentru complicitate la trafic de droguri

Pe acelaşi subiect

Tangaraju Suppiah a fost condamnat în 2017 pentru complicitate la traficarea unui kilogram de canabis, dublul cantităţii pentru care se pot pronunţa pedepse cu moartea în Singapore. Pedeapsa capitală i-a fost confirmată de Curtea de apel.

Parchetul afirmase că bărbatul era proprietarul a două numere de telefon utilizate pentru trafic.

"Ceea ce este cu adevărat tulburător este că Tangaraju nu a atins niciodată drogul" în cauză, a subliniat activista Kirsten Han. "De asemenea, el a fost interogat de poliţie fără avocat şi a afirmat că nu i s-a dat acces la un interpret de tamilă", limba sa, potrivit Agerpres.

Un judecător al Înaltei Curţi a afirmat că "acuzaţiile au fost dovedite fără a mai exista o îndoială rezonabilă".

După o pauză de peste 10 ani, Singapore a reluat execuţiile prin spânzurare în martie 2022. Anul trecut au fost executaţi 11 condamnaţi, toţi în cazuri care au implicat droguri.

Dintre cei executaţi, cazul lui Nagaenthran K. Dharmalingam, condamnat în pofida unui handicap mental, potrivit apărătorilor săi, a atras în mod deosebit atenţia opiniei publice internaţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un bărbat din Singapore va fi executat pentru complicitate la trafic de droguri. A fost prins cu 1 kg de canabis