Antena Meniu Search
x

Video Alina Bica, relaxată şi zâmbitoare în raiul condamnaţilor din Italia. "Vreau să îmi fac o viaţă aici, să fac ce vreau"

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, face mărturii din exilul italian, raiul condamnaţilor români. Are o viaţă liniştită, departe de gratiile închisorii din România, unde are de executat o pedeapsă de patru ani. Jurnaliştii din Peninsulă au surprins-o la masă cu soţul şi fiica Elenei Udrea. Bica n-are nicio intenţie să se întoarcă în România. Din 2019, există pe numele ei un mandat european de arestare. 

de Redactia Observator

la 18.03.2023, 19:40

Vezi și

Extrem de relaxată, zâmbitoare, la masă cu fiica şi soţul Elenei Udrea. Alina Bica pare integrată perfect în stilul dolce far niente al italienilor. E departe de zbuciumul unei vieţi în spatele gratiilor, la care magistraţii români au condamnat-o. Ar fi trebuit să stea la puşcărie patru ani, pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender, în dosarul RAFO. Jurnaliştii italieni au surprins-o într-un restaurant în apropiere de Bari. Patronul localului este iubitul său, un om de afaceri român.

 A ales libertatea şi stilul dolce far niente din Italia 

Alina Bica: Eu l-am găsit în Costa Rica, el era deja acolo de 10 ani şi a lăsat acolo totul şi a venit să trăiască cu mine. 

Iubitul-reporter: A trăit 12 ani în Costa Rica şi suntem cu prietenii, avem acest local. 

Pe acelaşi subiect

- De cât timp?

- De 5 luni!

- Soţia mea este judecător! 

În 2019, imediat după condamnare, fosta şefă DIICOT a fugit din ţară şi a început o nouă viaţă în Paradisul condamnaţilor români. 

Reporter-Alina Bica: Aţi fost obligată să fugiţi?

- Da...am avut o situaţie îngrozitoare. Încerc să fac recunoașterea aici, pentru că am vrut să închid, nu am nicio intenție să mă întorc în România. Vreau să îmi fac o viaţă aici, vreau să mă simt liberă şi să fac ce vreau.

Imaginile braţ la braţ cu Elena Udrea, la cumpărături la Paris sunt acum înlocuite cu mese liniştite cu familia fostei blonde de la Cotroceni, aflate în închisoare. Bica şi-a luat un alt nume în peninsulă şi e hotărâtă să lase în urmă trecutul.

Bica-reporter: Aici persoanele mă ştiu drept Maria, eu nu vreau să vorbesc despre situaţia mea

- De cât timp sunteţi aici?

- Sunt aici, în Italia, din 2019. Am ales Italia pentru că sora mea a lucrat timp de 10 ani pentru guvernul de la Roma. Dacă mâine cineva mi-ar spune să îmi schimb trecutul, nu aş schimba nimic.

Instanța italiană a recunoscut sentința pronunțată în România, însă i-au suspendat pedeapsa până se fac o serie de clarificări juridice privind infracțiuniunea pentru care a fost condamnată, conform sistemului de justiţie italian. 

Bica: Am crezut în buna decizie a factorilor de decizie.  Îmi pare foarte rău că m-am înşelat. 

Alina Bica nu este singurul nume care a ales să scape de pedeapsa cu închisoarea  în Italia. Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi baron PSD de Giurgiu, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazăre sau Dragoş Săvulescu sunt alte nume grele care sfidează justiţia română din Peninsulă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Justitie » Alina Bica, relaxată şi zâmbitoare în raiul condamnaţilor din Italia. "Vreau să îmi fac o viaţă aici, să fac ce vreau"