Antena Meniu Search
x

Un bebeluş a murit dormind între părinţi, în pat. Mama s-a trezit şi l-a găsit fără suflare, în Marea Britanie: "Cel mai grav coșmar"

Viaţa s-a transformat într-un coşmar pentru doi părinţi din Ţara Galilor, după ce şi-au găsit bebeluşul mort, în patul lor. Mama a început să ţipe după ajutor când a văzut că micuţul era albastru la faţă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.05.2021, 17:47

Bebeluş în pat
Un bebeluş a murit dormind între părinţi, în pat - Shutterstock

Alana Bailey a început să țipe când și-a văzut fiul, Ifan George Torlop, încolăcit în plapumă, albastru la faţă. Incidentul şocant a avut loc în casa familiei din Heol Maes y Cerrig, în Loughor, Țara Galilor, potrivit anchetatorilor.

Femeia s-a panicat imediat când a văzut că bebeluşul de 1 an şi o lună nu mişcă, aşa că şi-a trezit partenerul şi a sunat la salvare.

Samuel Torlop a efectuat manevrele de prim ajutor până la venirea paramedicilor, timp în care şi vecinii au auzit strigătele neîncetate după ajutor ale mamei care ţipa: „Ajutor, ajutor!”. O femeie, asistentă medicală, a mers imediat la faţa locului să vadă ce s-a întâmplat.

La venirea ambulanţei, medicii nu au mai putut decât să constate decesul. În urma unei anchete, autorităţile au descoperit că cel mic dormea în pat alături de părinţii săi pentru că nu voia să rămână în pătuţul special pentru bebeluşi încă de la venirea acasă, de la spitalul Morriston, unde petrecuse două zile în 2019 cu o bronşiolită ( infecţie a tractului respirator inferior care afectează bebelușii și copiii mici), potrivit Mirror.

Pe acelaşi subiect

Părinţii băuseră câteva pahare în seara tragediei

În seara dinaintea morții, părinții săi fuseseră în vizită la bunicii din partea tatălui, apoi s-au întors la casa părinţilor ei, unde cuplul petrecea cea mai mare parte din timp. Au luat cina și s-au uitat la televizor, timp în care Alana a băut „două pahare mici de vin”, iar Samuel „două sticle de bere”.

În jurul orei 22:00 l-au auzit pe Ifan făcând zgomot, aşa că Samuel a urcat la etaj pentru a-l hrăni, apoi s-a întors la televizor alături de partenera lui până la ora 23:15 când au decis să se culce.

Poliţistul Ian Wozencroft a declarat că la momentul în care autospecialele de poliţie au ajuns la proprietatea din Loughor au fost informați de către paramedici că Ifan a murit.

"După un apel de la serviciul de ambulanță, ofițerii de poliție s-au deplasat la locul unde a fost identificată și evaluată o scenă a crimei. Au recuperat câteva obiecte care reprezintă probe la dosar. Au fost prelevate probe de urină voluntare şi două biberoane” a menţionat ofiţerul.

Un raport toxicologic a constatat niveluri de alcool de 81 mg la 100 ml în urina domnului Torlop și de 164 mg la 100 ml în cazul mamei.

„Copilul nu a avut niciun semn de vătămare care să cauzeze îngrijorare. Totouşi, co-dormitul este cunoscut ca fiind nesigur şi ştim că medicii i-au avertizat pe părinţi cu privire la aceste pericole. Nu exista nicio îndoială care să ne facă să credem că bebeluşul nu era îngrijit și crescut într-un mediu iubitor" a adăugat Ian Wozencroft.

Patologul dr. Deryk James a declarat că „există riscuri legate de împărțirea patului”, dar nu există „nici o dovadă” că Ifan ar fi fost sugrumat în timp ce împărțea patul cu părinții săi.

„A fost găsit în mijlocul patului, dar sub plapumă. Știm că moartea subită a sugarilor este mai probabilă să se întâmple atunci când unui copil îi este prea cald sau stă într-o poziție care nu este ideală. Dacă sunteți sub influenţa alcoolului, sunteți mai puțin conștienţi de poziția bebelușului", a menţionat dr. James, adăugând că, deși nu există dovezi potrivit cărora sugrumarea sau menţinerea bebeluşului la o temperatură prea ridicată au contribuit la moartea lui Ifan, „nu poate exclude sau spune că nu s-a întâmplat”.

"Ifan era un băiat sănătos. Era bine îngrijit, hrănit în mod corespunzător și curat. Cauza sa de deces nu a fost confirmată și nu există dovezi ale sufocării. Consumul de alcool este un risc atunci când dormi în pat cu un bebeluş pentru ca ești mai puțin conștient de faptul că bebelușul tău doarme şi de cum doarme. Acesta este un caz tragic și cel mai grav coșmar al părinților. Transmit cele mai profunde condoleanțe" a conchis medicul legist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un bebeluş a murit dormind între părinţi, în pat. Mama s-a trezit şi l-a găsit fără suflare, în Marea Britanie: "Cel mai grav coșmar"