Antena Meniu Search
x

Un bebeluş „miracol”, cântărind la naştere doar 765 de grame, a învins bacteria E.coli, sepsis şi Covid-19 în câteva săptămâni

Miracol pentru o familie din Marea Britanie, după ce fiul lor, un bebeluş de doar 765 de grame, a învins bacteria E.coli, sepsis şi Covid, la opt săptămâni de la naştere.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.01.2021, 16:17

Bebeluş prematur
Un bebeluş a învins bacteria E.coli, sepsis şi Covid-19 în câteva săptămâni - iStock | Getty Images
  • A prins o infecție bacteriană care a dus la sepsis.
  • Mai apoi a fost confirmat pozitiv la Covid-19.

Micuţul Archie Edwards s-a grăbit să vină pe lume cu mai bine de trei luni mai devreme şi a trebuit să fie resuscitat de către medici înainte de a fi dus la terapie intensivă şi conectat la un ventilator, departe de părinţii lui, Sheree Murray și Robert Edwards, ambii în vârstă de 21 de ani.

“Am reuşit să îl ţin de mână la patru zile după ce s-a născut. A fost un moment magic, înfricoşător, dar în acelaşi timp magic” a povestit Sheerie.

Bebeluşul născut prematur a fost ţinut izolat de părinţi 

Archie a prins o infecție bacteriană care a dus la sepsis când avea aproximativ cinci săptămâni. Mai apoi a fost confirmat pozitiv la Covid-19.

„Cred că a fost cea mai înspăimântătoare parte. A fost înfricoșător când s-a născut, dar atunci când au spus că are Covid-19, am vrut doar să apară o gaură neagră care să mă înghită”, a spus mama sa.

Bebeluşul a fost izolat şi părinţilor nu li s-a permis să-l vadă timp de 10 zile, deşi testele lor erau negative.

După ce a luptat împotriva virusului mai multe săptămâni, Sheree a reușit să-şi ţină fiul pentru prima dată în braţe: „Am plâns mult!”

Acum cântărește puțin peste 1.3 kilograme și speră că în curând va putea părăsi unitatea de terapie intensivă de la Spitalul General Burnley, Lancs.

Mama bebeluşului a mulţumit medicilor pentru salvarea acestuia şi pentru răbdarea şi sprijinul primit:

„Îngrijirea primită a fost absolut uimitoare. Chiar şi atunci când ne-au spus că s-ar putea să nu reuşească, s-au luptat pentru a-l salva. Au fost momente când am crezut că îl voi pierde, dar am primit şoc după şoc”

Datorită pandemiei, Sheree și Robert nu-l pot vedea pe Archie în același timp și trebuie să facă cu rândul dacă vor să îl viziteze, potrivit Mirror.

Tânăra mămică i-a sfătuit pe ceilalţi părinţi care au bebeluşi prematuri să lupte până în ultimul moment, indiferent de orice:

„Nu contează ce ți se spune, doar să ai speranță. Sunt mai puternici decât par. Abia aștept să-l duc acasă”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un bebeluş „miracol”, cântărind la naştere doar 765 de grame, a învins bacteria E.coli, sepsis şi Covid-19 în câteva săptămâni