Antena Meniu Search
x

Un bebeluș născut prematur, la 490 grame, a fost ținut într-o pungă de sandviș ca să supraviețuiască, în Anglia

Un bebeluș născut prematur, la doar 27 de săptămâni, a supraviețuit după ce medicii britanici l-au ținut într-o pungă de sandviș, în incubator, pentru a-l ajuta să-și regleze temperatura corpului. Micuța Orla-May Rospo-Hughes era mai mică decât mâna mamei sale și cântărea mai puțin de jumătate de kilogram, atunci când s-a născut mult prea devreme, într-un spital din Hitchin, Marea Britanie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.02.2021, 12:05

Un bebeluș născut prematur, la 490 grame, a fost ținut într-o pungă de sandviș ca să supraviețuiască, în Anglia
Un bebeluș născut prematur, la 490 grame, a fost ținut într-o pungă de sandviș ca să supraviețuiască, în Anglia - Profimedia Images
  • Emily Rospo a fost supusă unei operații de cezariană în regim de urgență, la 27 de săptămâni, după ce a fost diagnosticată cu insuficiență de placentă.
  • Bebelușul, o fetiță care a primit numele Orla-May, cântărea doar 490 grame când s-a născut.

Medicii i-au salvat viața micuței Orla-May după ce au pus-o într-o pungă sandviș pentru a o ajuta să-și regleze temperatura corpului, după ce s-a născut la 27 de săptămâni, scrie Daily Mirror.

Inițial, părinții bebelușului au fost avertizați de medici că ar putea să nu supraviețuiască, însă micuța a rezistat cu stoicism iar cei care o îngrijesc spun că se descurcă foarte bine. 

Emily Rospo, mama fetiței: Ni s-a spus de mai multe ori să ne pregătim pentru ce e mai rău și că e puțin probabil să supraviețuiască. Încercam să avem un copil de trei ani și deja încercasem fertilizarea in vitro, așa că ceea ce s-a întâmplat a fost cumplit. Nimic nu te poate pregăti pentru momentul în care ți se spune că bebelușul tău ar putea să nu reușească”.

Emily Rospo a fost supusă unei operații de cezariană în regim de urgență, la 27 de săptămâni, după ce a fost diagnosticată cu insuficiență de placentă.

Bebelușul cântărea doar 490 grame când s-a născut

La 27 de săptămâni, micuța Orla-May s-a născut pe 28 ianuarie, cântărind doar 490 gr.

După naștere, Orla-May a fost pusă instantaneu într-o pungă de plastic pentru a o menține caldă, în timp ce era dusă în camera de resuscitare.

Emily Rospo, mama fetiței: ”Nici nu am apucat să o văd înainte să fie luată, după ce s-a născut. În sala de nașteri se întâmplau multe și am simțit tot felul de emoții. (...) Mi s-a spus că punga pentru sandviș trebuia să îi mențină temperatura ridicată; nu mai auzisem niciodată de asta. Să o văd acolo acolo așa a fost înfricoșător - era mică”.

Treptat treptat, micuța a început să ia în greutate și să le dea speranțe medicilor și părinților că va câștiga această luptă pentru supraviețuire.

Emily Rospo, mama fetiței: „Știu că avem un drum lung înainte, dar mă rog în fiecare zi ca Orla-May să crească mare și puternică”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un bebeluș născut prematur, la 490 grame, a fost ținut într-o pungă de sandviș ca să supraviețuiască, în Anglia