Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Un cadou de Anul Nou cu rachete Zircon a plecat către ţărmurile NATO". Reacția furibundă a lui Medvedev, după ce SUA au făcut apel la "un viitor pașnic"

Ambasada SUA la Moscova a transmis un mesaj video în care-şi afirmă solidaritatea faţă de ruşii care critică războiul din Ucraina. În replică, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a transmis joi Statelor Unite că rachetele hipersonice ruseşti vor fi în curând aproape de ţărmurile NATO, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.01.2023 , 14:27

"Un cadou de Anul Nou cu rachete Zircon a plecat către ţărmurile NATO". Reacția furibundă a lui Medvedev, după ce SUA au făcut apel la "un viitor pașnic"
"Un cadou de Anul Nou cu rachete Zircon a plecat către ţărmurile NATO". Reacția furibundă a lui Medvedev, după ce SUA au făcut apel la "un viitor pașnic" - Profimedia Images

''Principalul cadou de Anul Nou cu un pachet de muniţii compus din rachete Zircon a plecat ieri către ţărmurile NATO'', a spus Medvedev, referindu-se la anunţul anterior al preşedintelui rus Vladimir Putin despre desfăşurarea în Atlantic a unei nave militare ruseşti echipate cu rachete hipersonice.

''Aşadar, bucuraţi-vă! Asta va face să reflecteze pe oricine este o ameninţare directă pentru Rusia sau aliaţii noştri'', a continuat fostul preşedinte rus, adresându-se Washingtonului şi transmiţându-i că respectivele rachete ar putea fi plasate la numai 100 de mile de coasta americană.

Mesajul lui Medvedev, în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, survine după ce ambasada SUA la Moscova a publicat un mesaj video pe care l-a denumit: ''un apel către poporul Rusiei''. Înregistrarea care durează 50 de secunde conţine imagini ce arată distrugeri provocate de bombardamentele ruseşti în Ucraina, afirmând că ceea ce se întâmplă acolo ''nu este demn pentru voi'', pentru cetăţenii ruşi.

Articolul continuă după reclamă

Medvedev i-a făcut ciudați pe membrii Guvernului SUA

Pe acelaşi subiect

''Rămânem solidari cu fiecare dintre voi care vă străduiţi să creaţi un viitor mai paşnic'', mai spune ambasada americană în înregistrarea video, în care este inserată şi o imagine cu sloganul ''Nu războiului!'' scris cu spray cu vopsea pe un zid.

Rusia şi SUA au ''concurat şi colaborat'' decenii la rând şi ''pe tot parcursul istoriei, ţările noastre au fost unite de asemănările culturale şi de realizările noastre'', menţionează mai departe mesajul ambasadei americane, în timp ce imaginile care-l însoţesc arată cosmonauţi sovietici, scriitori precum Feodor Dostoievski şi secvenţe cu preşedinţii Loenid Brejnev, Mihail Gorbaciov şi Boris Elţîn.

În reacţia sa faţă de acest clip video, Medvedev i-a calificat pe membrii guvernului american drept nişte ''ciudaţi'' care apelează la procedee din propaganda nazistă a lui Joseph Goebbels, fostul preşedinte rus scăpând şi o înjurătură la adresa oficialilor americani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri externe » "Un cadou de Anul Nou cu rachete Zircon a plecat către ţărmurile NATO". Reacția furibundă a lui Medvedev, după ce SUA au făcut apel la "un viitor pașnic"