Antena Meniu Search
x

Un chirurg român din Anglia le spunea pacienţilor care făceau colonoscopii să adopte "poziţia George Michael"

Un chirurg român din Anglia le spunea pacienţilor care făceau colonoscopii să adopte "poziţia George Michael". În vârstă de 59 de ani, medicul şi-a pierdut locul de muncă după zeci de reclamaţii la adresa lui.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 19.03.2019, 17:22

Doctorul are 59 de ani
Un chirurg român din Anglia le spunea pacienţilor care făceau colonoscopii să adopte "poziţia George Michael" - bbc

Un chirurg român din Anglia le spunea pacienţilor care făceau colonoscopii să adopte "poziţia George Michael". În vârstă de 59 de ani, medicul şi-a pierdut locul de muncă după zeci de reclamaţii la adresa lui.

Doctorul Şerban Ioan Gheorghiu, scrie BBC, chirurg specialist în endoscopie, a avut un comportament abuziv şi chiar deviant, atât faţă de pacienţi, cât şi faţă de colegi. A primit mai multe avertismente din parte Tribunalului Medicilor Practicieni din Marea Britanie, dar pe toate le-a ignorat. 

Doctorul Gheorghiu a lucrat pentru spitalul didactic York NHS Foundation Trust  şi la Spitalul Scarborough din februarie 2010, până în octombrie 2017. Hărţuia personalul de sex feminin şi punea întrebări despre viaţa sexuală a femeilor care lucrau cu el.

În plus, a reţinut Tribunalul, românul folosea expresii ofensatoare la adresa colegilor şi conducerii spitalului.

Gheorghiu i-a spus unui pacient care se pregătea să facă o colonoscopie să adopte "poziţia lui George Michael", aluzie la sexualitatea cântăreţului britanic. Altui pacient i-a spus, la un consult, că oricum a avut cancer, deci nu îl poate invita să stea, că nu are pe ce să se aşeze omul.

Tribunalul medicilor a decis să îl suspende pe medicul român pentru 9 luni şi la finalul acestei perioade să aibă loc o audiere în care să se stabilească dacă acesta va mai primi dreptul de a profesa în Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un chirurg român din Anglia le spunea pacienţilor care făceau colonoscopii să adopte "poziţia George Michael"