Antena Meniu Search
x

Un mareşal sovietic a primit Coca-Cola în sticle de VODKĂ pentru a nu fi executat de Stalin!

Gheorghi Jukov a fost un erou de război sovietic căruia îi plăcea foarte mult să bea. Să bea Coca Cola! Şi-a riscat şi viaţa pentru această băutură răcoritoare.

Gheorghi Jukov a fost un general de armată şi un erou extrem de iubit în ţara sa pentru faptele de vitejie din al doilea război mondial. A fost numit comandant suprem după ce a reuşit să-i învingă pe nemţi la Moscova, Stalingrad, Kursk şi Berlin şi era unul dintre preferaţii regimului comunist. 

Se spune că după fiecare bătălie Gheorghi Jukov se relaxa savurând o sticlă de Coca Cola, băutură care se regăsea cu uşurinţă pe front. 

În timpul războiului, generalul american Dwight Eisenhower a cerut companiei Coca Cola să construiască 10 fabrici de îmbuteliere în Africa de Nord. În Europa şi în Pacific au fost construite alte 60 de astfel de fabrici de îmbuteliere, toate aşezate cât mai aproape de linia frontului! 

Istoricii spun că Eisenhower a fost cel care i-a înmânat lui Jukov prima sticlă de Cola, iar după puţin timp comandantut sovietic a devenit dependent de băutura carbogazoasă. 

Imediat după terminarea războiului, Jukov s-a confruntat cu o mare problemă: Cola nu era bine văzută în Rusia, astfel că băutura sa preferată a fost interzisă!

Disperat că nu mai poate savura băutura răcoritoare, Jurkov a mers până la cel mai important om al SUA: preşedintele Harry Truman. Gheorghi Jukov i-a solicitat lui Truman să-i trimită câteva baxuri de Cola. 

"Dar să nu fie Cola normală, ci una specială, care să nu dea de bănuit. Dacă s-ar afla că beau Cola, aş putea ajunge într-un lagăr în Siberia sau mai rău, Stalin ar putea da ordin să fiu executat", a spus Jukov. 

Truman a fost încântat că un erou de război, mai ales rus, îi cere ajutorul, aşa că le-a transmis conducătorilor Coca Cola să găsească o soluţie! 

Marea problemă a fost culoarea băuturii, foarte uşor de recunoscut! Un chimist a studiat băutura şi a găsit o modalitate pentru a crea un produs limpede, fără culoare, dar cu gust neschimbat.

Sticla curbată, specifică, a fost şi ea schimbată, iar produsul final a fost uluitor: o sticlă dreaptă, clasică, umplută cu Coca Cola limpede, fără culoare, completată cu o stea roşie sovietică pe capacul de culoare albă! Iar gustul era la fel. 

Era perfect pentru Jukov: putea bea Coca Cola chiar şi pe stradă şi toţi ruşii ar fi crezut că dă pe gât vodkă rusească! 

La scurt timp a căzut în dizgraţia partidului comunist din Rusia şi a fost forţat să demisioneze în 1957. În 1974, Jukov a decedat. În 1985, Coca Cola a primit acceptul pentru a-şi livra băutura pe teritoriul Uniunii Sovietice. 

foto: theaustralian.com.au, univers.omsk.su

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un mareşal sovietic a primit Coca-Cola în sticle de VODKĂ pentru a nu fi executat de Stalin!