Antena Meniu Search
x

Un copil de 4 ani, cel mai tânăr pasager al autobuzului făcut scrum în Bulgaria. Pasagerii morți sunt identificați prin teste ADN

Cel mai tânăr pasager al autobuzului care a ars, azi noapte, pe o autostradă din Bularia, este un copil de 4 ani, iar cel mai în vârstă are 63 de ani. În tragedie au sfârșit carbonizate 45 de persoane, identificarea lor urmând să fie făcută prin teste ADN.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.11.2021, 15:16

Un copil de 4 ani, cel mai tânăr pasager al autobuzului făcut scrum în Bulgaria. Pasagerii morți sunt identificați prin teste ADN - Profimedia

BGNES News Agency anunță că cel mai tânăr pasager al autobuzului făcut scrum în Bulgaria este un copil de 4 ani, iar cel mai în vârstă are 63 de ani.

45 de turişti macedoneni au murit, azi noapte, pe autostrada Struma. Oamenii se întorceau la Skopje după o călătorie la Istanbul. 7 oameni au supraviețuit, toți sunt în afara oricărui pericol, fiind internați la spitalul din Pirogov. Majoritatea celor care călătoreau în autobuzul morții erau născuți între 1971 și 2004, mai precizează agenția bulgară de știri.

"Autobuzul transporta turiști din nordul Macedoniei, care călătoreau spre Skopje din Istanbul. La bord se aflau 53 de pasageri, inclusiv zeci de copii. Peste 40 au murit. Potrivit unor informații neconfirmate, au murit peste peste 10 copii, ceilalți erau tineri. Aceasta este o mare tragedie cu compatrioții noștri", a declarat ministrul Afacerilor Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani.

Pe acelaşi subiect

Zoran Zaev, premierul Macedoniei de Nord, s-a declarat şocat de accident, majoritatea victimelor fiind copii și tineri"Este o tragedie îngrozitoare. Majoritatea victimelor sunt tineri, 12 victime au sub 18 ani, iar restul au între 20 şi 30 de ani. Majoritatea victimelor sunt cetăţeni de-ai noştri, dar sunt şi câţiva sârbi", a declarat Zaev pentru agenţia de ştiri nord-macedoneană MIA.

Autobuzul se întorcea în Macedonia de Nord din Turcia

Totodată, conform Reuters, Zaev a declarat la televiziunea bulgară că, potrivit listei pasagerilor, la bordul autocarului se afla un cetăţean din Serbia şi unul din Belgia. Nu este clar dacă cetăţenii sârb şi belgian se află printre decedaţi sau printre răniţi.

Autobuzul, care se întorcea în Macedonia de Nord via Bulgaria după o excursie în Turcia, a luat foc în jurul orei 2 dimineaţa, după ce s-a izbit de un parapet de protecţie. Ministrul de interne interimar din Bulgaria Boiko Raşkov a declarat jurnaliştilor că trei autocare se deplasau împreună şi că cel care a suferit accidentul era ultimul din convoi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un copil de 4 ani, cel mai tânăr pasager al autobuzului făcut scrum în Bulgaria. Pasagerii morți sunt identificați prin teste ADN