Antena Meniu Search
x
LIVE

Un dirijor rus, concediat din Germania după ce a refuzat să condamne războiul, are succes în China: "E ca și cum m-aș întoarce acasă"

Un dirijor rus, concediat în Germania deoarece nu a condamnat războiul declanșat de Rusia în Ucraina, participă la mai multe spectacole de succes în China, potrivit CNN, citat de Mediafax.

De Redactia Observator la 29.03.2023, 15:32
Un dirijor rus, concendiat din Germania după ce a refuzat să condamne războiul din Ucraina. Şi-a găsit de muncă în China: "E ca și cum m-aș întoarce acasă"
- Profimedia

Valery Gergiev, dirijorul rus concediat anul trecut în Germania pentru refuzul său de a condamna invadarea Ucrainei, a fost primit cu căldură în China în această săptămână. El a început un spectacol de trei zile în cel mai important centru artistic din țară. „Este ca și cum m-aș întoarce acasă", a declarat Gergiev la o conferință de presă, înainte de primul său spectacol de la Centrul Național pentru Artele Spectacolului din Beijing.

Gergiev are legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin

Spectacolul este făcut alături de Orchestra Mariinsky din Rusia și a fost bine primit de public, dar și de presa de stat din China. Gergiev, care are legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin, a fost demis din funcția de dirijor șef al Filarmonicii din Munchen în martie anul trecut, la scurt timp după ce a început războiul.

Primarul din Munchen, Dieter Reiter, a declarat atunci că i-a cerut lui Gergiev să se distanțeze „în mod clar și fără echivoc" de război, dar dirijorul a refuzat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un dirijor rus, concediat din Germania după ce a refuzat să condamne războiul, are succes în China: "E ca și cum m-aș întoarce acasă"