Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un elicopter s-a prăbuşit pe acoperişul unui hotel Hilton din Australia şi a izbucnit în flăcări. Pilotul e mort, sute de turişti au fost evacuaţi

Un elicopter s-a prăbuşit, luni, pe acoperişul unui hotel Hilton din oraşul Cairns, în nord-estul Australiei. Pilotul a murit. În urma prăbuşirii aparatului de zbor, a izbucnit un incendiu care a dus la o evacuare generală, a anunţat poliţia, potrivit presei internaţionale.

de Redactia Observator

la 12.08.2024 , 08:17

Un elicopter s-a prăbuşit pe acoperişul unui hotel Un elicopter s-a prăbuşit pe acoperişul unui hotel - Profimedia / X

Un elicopter s-a prăbuşit luni pe acoperişul unui hotel din Cairns, în nordul Australiei, provocând un incendiu care a dus la o evacuare în masă, transmit France Presse şi DPA.

Pilotul elicopterului a murit

Pilotul şi singurul ocupant al aparatului a fost localizat şi declarat mort, iar examinările medico-legale sunt în curs de desfăşurare pentru identificarea oficială a acestuia, a declarat poliţia într-un comunicat.

Articolul continuă după reclamă

Una dintre palele elicopterului a căzut în piscina hotelului, au precizat serviciile de urgenţă, care au raportat că două persoane rănite au fost transferate la spital în stare stabilă. O altă elice a căzut pe esplanada din faţa clădirii, a declarat pentru presă Caitlin Denning, un responsabil local al serviciilor de salvare.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit poliţiei, niciuna dintre persoanele aflate la sol nu a fost rănită, relatează Agerpres.

Sute de oameni cazaţi în hotel, evacuaţi

Sute de oaspeţi au fost evacuaţi din hotelul DoubleTree by Hilton din Cairns după accident, care a avut loc în mijlocul nopţii de duminică spre luni, în jurul orei locale 01:50 (15:50 GMT duminică). La faţa locului au fost trimişi investigatori de la Biroul australian pentru siguranţa transporturilor.

Pilotul efectua un zbor "neautorizat", a relatat ABC News, citând Nautilus Aviation, companie cunoscută pentru excursiile şi charterele private, a transmis Xinhua.

Oraşul Cairns, situat în nordul statului Queensland, este o destinaţie turistică populară şi poarta de acces către Marea Barieră de Corali.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Un elicopter s-a prăbuşit pe acoperişul unui hotel Hilton din Australia şi a izbucnit în flăcări. Pilotul e mort, sute de turişti au fost evacuaţi