Antena Meniu Search
x

Un farmacist a primit 3 ani de închisoare pentru că a sabotat 500 de doze de vaccin în SUA

Un farmacist din Wisconsin a fost condamnat la 3 ani de închisoare după ce o anchetă a poliţiei a stabilit că bărbatul a distrus în mod intenţionat peste 500 de doze de vaccin Moderna.

de Redactia Observator

la 09.06.2021, 17:34

Un farmacist a primit 3 ani de închisoare pentru că a sabotat 500 de doze de vaccin în SUA
Un farmacist a primit 3 ani de închisoare pentru că a sabotat 500 de doze de vaccin în SUA - Profimedia

Steven Brandenburg a fost arestat pe 31 decembrie după ce autorităţile din Wisconsin ar fi descoperit în urma unei anchete că a scos din spitalul în care lucra peste 50 de doze de vaccin, pe parcursul a două schimburi de noapte pe care le-a efectuat în luna respectivă, transmite Bussines Insider. În total, 500 de doze au fost compromise.

Dozele de vaccin au fost distruse intenţionat

În mod inenţionat, farmacistul a scos din frigider dozele de vaccin, aducându-le înapoi după două zile, când deja proprietăţile serului nu mai erau optime pentru utilizare. Brandenberg a spus că a sabotat vaccinul, deoarece nu credea că noua tulpină de coronavirus este reală şi susține că vaccinul este dăunător. El a menţionat că îi pare rău pentru cele întâmplate şi se simte ruşinat de întreaga situaţie cauzată.

Conform instructiunilor, vaccinul Moderna trebuie ţinut la frigider pentru a-şi păstra proprietăţile şi pentru a putea fi apoi utilizat în mod corespunzător. În cazul în care acesta este scos, doza trebuie folosită într-un timp foarte scurt, altfel nemaiputând fi utilizat pentru vaccinarea împotriva coronavirusului.

„Încercarea intenționată de a strica dozele de vaccin în timpul unei urgențe naționale de sănătate publică este o infracțiune gravă. Departamentul Justiției va continua să colaboreze cu partenerii săi pentru aplicarea legii pentru a proteja aceste vaccinuri care salvează viețile”, a declarat procurorul general adjunct, Brian M. Boynton.

În februarie, farmacistul a pledat vinovat, fiind acuzat de tentativă de manipulare a produselor de consum, punând în pericol de moarte persoanele care ar fi urmat să fie vaccinate cu respectivele doze. De asemenea, pe lângă cei trei ani de detenţie, el va trebui să plătească spitalului şi despăgubiri în valoare totală de peste 83.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Un farmacist a primit 3 ani de închisoare pentru că a sabotat 500 de doze de vaccin în SUA