Antena Meniu Search
x

Foto Un general sancţionat de SUA pentru comerţ cu arme ruseşti va fi ministru al Apărării în China. Numirea, urmărită "îndeaproape de Washington"

Un general care a fost sancţionat de SUA în 2018 pentru comerţ cu arme ruseşti a fost numit în funcţia de ministru al Apărării în China. Experții militari cred că numirea va fi urmărită îndeaproape de Washington.

de Redactia Observator

la 12.03.2023, 13:17

Un general sancţionat de SUA pentru comerţ cu arme ruseşti va fi ministru al Apărării în China. Numirea, urmărită "îndeaproape de Washington"
Un general sancţionat de SUA pentru comerţ cu arme ruseşti va fi ministru al Apărării în China. Numirea, urmărită "îndeaproape de Washington" - Profimedia Images

Parlamentul din China a confirmat în unanimitate numirea generalului Li Shangfu, un veteran al campaniei de modernizare a Armatei Populare de Eliberare, scrie CNN, potrivit Mediafax.

Experții militari cred că numirea va fi urmărită îndeaproape de Washington, având în vedere trecutul lui Li, chiar dacă postul este considerat în mare măsură diplomatic și ceremonial.

Pentru ce a fost sancţionat militarul

În 2018, administrația președintelui american Donald Trump i-a sancționat pe Li și Departamentul de dezvoltare a echipamentelor din China, pe care îl conducea la acea vreme, pentru achiziționarea de arme rusești, inclusiv un avion de luptă Su-35 și un sistem de rachete sol-aer S-400.

Numirea lui Li Shangfu în funcția de ministru al Apărării vine într-un moment în care relațiile dintre Beijing și Washington sunt foarte tensionate. Experții mai cred că numirea reprezintă o recompensă pentru realizările lui Li în modernizarea armatei chineze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un general sancţionat de SUA pentru comerţ cu arme ruseşti va fi ministru al Apărării în China. Numirea, urmărită "îndeaproape de Washington"