Antena Meniu Search
x

Un incendiu de vegetație se apropie de Roma. Mai multe sate au fost deja evacuate

Locuitorii mai multor sate aflate la aproximativ 40 de kilometri de Roma au fost evacuați, vineri, după izbucnirea unui alt incendiu de vegetație, în ce capitala italiană se confruntă cu un nou val de caniculă. Sudul Italiei a fost extrem de afectat de incendii în ultimele săptămâni, flăcările devastând pădurile din Calabria și pe insulele Sicilia și Sardinia.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.08.2021, 17:09

Un incendiu de vegetație de apropie de Roma. Mai multe sate au fost deja evacuate
Un incendiu de vegetație de apropie de Roma. Mai multe sate au fost deja evacuate - Profimedia Images

Miercuri, temperaturile au ajuns la aproximativ 49 grade Celsius în sud-estul Siciliei, aceasta fiind cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Europa.

Valul de căldură se deplasează acum spre nordul Italiei unde, în noaptea de joi spre vineri, 25 de familii au fost evacuate din casele lor, pe măsură ce incendiile se extindeau în Rezervația Naturală Monte Catillo, în apropiere de Tivoli, la periferia Romei, au anunţat pe Twitter pompierii, scrie Reuters.

De asemenea, aproximativ 30 de rezidenţi ai unui cămin de copii săraci şi orfani au fost evacuaţi din calea flăcărilor.

Stațiune turistică evacuată din cauza fumului sufocant

Incendiile de vegetație au izbucnit peste noapte în apropierea orașului Otranto, în călcâiul sudic al Italiei, au spus pompierii. O stațiune litorală din apropiere a fost evacuată din cauza fumului sufocant, iar drumul de coastă a fost închis traficului.

Prim-ministrul Mario Draghi a promis joi ajutor financiar pentru comunitățile afectate de incendii și un plan de acțiune pentru replantarea zonelor forestiere și pentru a face peisajul italian mai rezistent la dezastre naturale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un incendiu de vegetație se apropie de Roma. Mai multe sate au fost deja evacuate