Antena Meniu Search
x

Un indigen şi-a cărat tatăl în spate, timp de şase ore, pentru a fi vaccinat. Povestea emoţionantă din spatele unei fotografii virale

O fotografie a unui indigen care își poartă tatăl în spate pentru a fi vaccinat împotriva Covid-19 în Amazonia braziliană a devenit virală la scurt timp de la publicare. Totodată este considerată un simbol al logisticii complicate de vaccinare într-una dintre cele mai îndepărtate zone ale lumii.

de Redactia Observator

la 14.01.2022, 12:06

Indigenul şi tatăl său
Indigenul şi tatăl său

Fotografia făcută de un medic îl arată pe Tawy, în vârstă de 24 de ani, în timp ce îl ţine în spate pe Wahu, în vârstă de 67 de ani, după ce ambilor li s-a administrat o doză de vaccin. Au fost nevoiți să meargă ore întregi prin pădure pentru a ajunge la centrul de vaccinare, potrivit BBC.

Datele oficiale spun că 853 de indigeni au murit din cauza infecţiei cu Covid-19 în țară. Dar grupurile pentru drepturile indigene spun că acest număr este mult mai mare. Un sondaj realizat de Apib, un ONG brazilian, a spus că 1.000 de indigeni au murit doar între martie 2020 și martie 2021.

Iubirea unui fiu pentru propriul tată

Tawy și Wahu aparțin comunității indigene Zo'e, care are aproximativ 325 de membri. Ei trăiesc în relativă izolare în zeci de sate dintr-o zonă echivalentă cu 1,2 milioane de terenuri de fotbal din nordul statului Pará. Erik Jennings Simões, medicul care a făcut poza, a spus că Wahu abia vedea nimic și a mers cu dificultate din cauza problemelor urinare cronice. El a estimat că Tawy și-a purtat tatăl în spate timp de cinci până la șase ore. „A fost o demonstrație foarte frumoasă a relației minunate dintre ei”, a declarat dr. Simões pentru BBC News Brasil.

Poza a fost făcută în ianuarie 2021, la începutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în Brazilia, una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemie. Dar Dr. Simões l-a distribuit pe Instagram abia la 1 ianuarie a acestui an, pentru a trimite un „mesaj pozitiv la începutul noului an”.

Când a început vaccinarea împotriva Covid-19 în Brazilia, indigenii erau considerați un grup prioritar. Pentru echipa de sănătate care îi însoțea pe Zo'e, a apărut o provocare: ar fi imposibil ca agenții să meargă în fiecare sat, deoarece ar fi nevoie de săptămâni pentru a vaccina pe toți, din cauza cât de răspândiți erau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un indigen şi-a cărat tatăl în spate, timp de şase ore, pentru a fi vaccinat. Povestea emoţionantă din spatele unei fotografii virale