Antena Meniu Search
x

Un însoțitor de zbor din Brazilia a folosit o identitate falsă 23 de ani pentru a lucra la una din cele mai mari companii aeriene din lume

Un însoțitor de bord veteran a furat identitatea unui copil american mort și a folosit numele fals pentru a lucra pentru United Airlines timp de 23 de ani, potrivit unui dosar al tribunalului federal.

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 15:35

United Airlines
Compania aeriană l-a concediat pe bărbat - Shutterstock

Într-o plângere depusă la Tribunalul Districtual SUA pentru Districtul de Sud al Texasului din Houston, anchetatorii Serviciului de Securitate Diplomatică l-au acuzat pe cetățeanul brazilian Ricardo Cesar Guedes de furtul identităţii decedatului William Ericson Ladd, născut în SUA. Potrivit plângerii, Guedes  a folosit identitatea furată pentru a lucra ilegal pentru United Airlines, scrie Business Insider.

Ladd s-a născut în 1974 și a murit într-un accident de mașină în 1979 în statul Washington, cu doar o lună înainte de a împlini 5 ani, potrivit plângerii. Mama lui Ladd, Debra Lynn Hays, a confirmat nașterea și decesul băiatului agenților speciali DSS în iulie 2021. Anchetatorii susțin că Guedes s-a născut în Sao Paulo, Brazilia, în 1972, dar și-a asumat identitatea lui Ladd în 1998, când a solicitat cu succes un pașaport american folosind numele lui Ladd. De atunci, Guedes și-a reînnoit pașaportul de șase ori până în decembrie 2020, când Departamentul de Stat a semnalat cererea pentru „diverși indicatori de fraudă”.

Angajat cu identitate falsă

O anchetă penală a fost deschisă asupra lui Guedes, iar agenții au reușit să-i descopere identitatea în Brazilia cu amprentele pe care le-a depus pentru documentul său național de identitate brazilian în anii 1990, potrivit plângerii. Documentele instanței dezvăluie că personalul tehnic de la Serviciul Vamal și Protecția Frontierei a comparat acele amprente cu setul pe care Guedes l-a prezentat pentru verificarea antecedentelor pentru angajarea la United și a confirmat că se potrivesc. 

Compania aeriană United a confirmat că bărbatul nu mai face parte din companie. „United are un proces de verificare amănunțit pentru noii angajați, care respectă cerințele legale federale”, a transmis compania. Un avocat care îl reprezintă pe Guedes a refuzat să comenteze cazul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Un însoțitor de zbor din Brazilia a folosit o identitate falsă 23 de ani pentru a lucra la una din cele mai mari companii aeriene din lume