Meniu
Search
x

''Un joint în schimbul vaccinării'', stimulent pentru imunizare. Autorităţile din Washington plusează după oferta cu o bere gratis

Autorităţile din Washington oferă ”un joint în schimbul unei vaccinări” (”joints for jabs”) - pentru a atrage populaţia să se vaccineze împotriva covid-19 şi a relansa campania de vaccinare - oricărei persoane majore, în vârstă de peste 21 de ani, care se vaccinează în dispensare de canabis, relatează AFP.

De Redactia Observator la 09.06.2021, 17:54

Dispensarele de canabis din Washington, un stat care a legalizat folosirea reacreativă a marijuanei în 2012, sunt autorizate să ofere un joint prerulat oricărei persoane în vârstă de peste 21 de ani care se vaccinează în ele. Această decizie intervine după ce barurile din acest stat au fost autorizate să ofere o băutură alcoolică adulţilor care s-au vaccinat.

Peste jumătate (54%) dintre adulţii din statul Washington au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, potrivit unor date statistice recente. Însă, ritmul vaccinării a încetinit, la fel ca în restul Statelor Unite, iar iniţiativele originale, menite să încurajeze persoanele reticente să se vaccineze, s-au multiplicat în ultimele săptămâni.

State ca Ohio sau California oferă accesul la ”loterii” cu sume de bani, burse universitare şi alte premii persoanelor care apar pe lista vaccinaţilor. Alte state oferă locuri la întreceri sportive, bilete de avion, camionete şi chiar puşti de vânătoare. Unele dispensare de canabis din Arizona au distribuit deja produse clienţilor lor care s-au vaccinat în acestea.

Preşedintele Joe Biden a stabilit ca obiectiv vaccinarea a 70% dintre adulţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19 până pe 4 iulie, de Ziua Naţională a Americii. Pragul de 50% a fost atins pe 25 mai. Potrivit ultimelor date puse la dispoziţie de autorităţile sanitare, 63,7% dintre americani s-au vaccinat până în prezent.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » ''Un joint în schimbul vaccinării'', stimulent pentru imunizare. Autorităţile din Washington plusează după oferta cu o bere gratis

Breaking News

Un cunoscut medic din Timişoara ar fi fost prins în flagrant când primea mită 1.000 de euro de la un...

Un cunoscut medic din Timişoara ar fi fost prins în flagrant când primea mită 1.000 de euro de la un pacient