Antena Meniu Search
x

Un miliardar japonez donează Ucrainei aproximativ 9 milioane de dolari și numește invazia Rusiei ”o provocare pentru democrație”

Miliardarul japonez Hiroshi „Mickey” Mikitani a anunțat, duminică, că va dona 1 miliard de yeni (aproximativ 8,7 milioane de dolari) guvernului Ucrainei, numind invazia Rusiei „o provocare pentru democrație”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.02.2022, 16:08

Un miliardar japonez donează Ucrainei aproximativ 9 milioane de dolari - Profimedia Images

Fondatorul gigantului Rakuten Group Inc. a transmis, într-o scrisoare adresată președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, că donația de 1 miliard de yeni va fi direcționată către „activități umanitare pentru a ajuta oamenii din Ucraina care sunt victime ale violenței”.

Mikitani a spus că a vizitat Kievul în 2019 și că l-a cunoscut atunci pe președintele Zelenski.

„Gândurile mele sunt cu tine și cu oamenii ucraineni”, a spus Mikitani în scrisoarea sa. ”Cred că această călcare în picioare a unei Ucraine pașnice și democratice prin forță nejustificată este o provocare pentru democrație. Sper sincer că Rusia și Ucraina vor putea rezolva această problemă în mod pașnic și că poporul ucrainean poate avea din nou pacea cât mai curând posibil”, a scris el, potrivit japantimes.co.jp.

Guvernul japonez s-a alăturat celorlalte state care au impus sancțiuni împotriva Moscovei, inclusiv înghețarea activelor și interzicerea exporturilor cheie, cum ar fi semiconductori, către organizații legate de armata rusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un miliardar japonez donează Ucrainei aproximativ 9 milioane de dolari și numește invazia Rusiei ”o provocare pentru democrație”