Antena Meniu Search
x

Video Un muncitor salvat în urma tragediei din India a ridicat mâinile spre cer în semn de mulțumire că a scăpat cu viață

Momente emoționante în urma tragediei din India. Un bărbat salvat după ce o parte a unui gheţar din Himalaya s-a desprins de pe munte, distrugând un baraj, a ridicat mâinile spre cer în semn de mulțumire că a scăpat cu viață. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 08.02.2021, 15:24

Echipajele de salvare intervin pentru recuperarea muncitorilor blocați într-un tunel, în urma tragediei din India
Echipajele de salvare intervin pentru recuperarea muncitorilor blocați într-un tunel, în urma tragediei din India - Chamoli Police / Twitter
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Muncitorul a fost atât de fericit că a fost scos în viață dintr-un tunel încât a ridicat mâinile spre cer în semn de mulțumire și a fost auzit scandând numele unuia dintre cele mai venerate locuri sfinte din districtul Chamoli din Uttarakhand - "Jai Badrinath", scrie Daily Mail.

Ultimul bilanț al tragediei din India

Potrivit ultimului bilanț, cel puțin 18 persoane au murit și alte 200 sunt date dispărute, în urma tragediei din India, după ce un gheţar din Himalaya s-a prăbuşit peste un baraj, provocând inundaţii masive. Autoritățile cred că majoritatea persoanelor dispărute lucrau la cele două hidrocentrale din zonă, scrie Reuters.

"Aproximativ 203 persoane sunt date dispărute, în aceste momente", a anunțat Trivendra Singh Rawat, șeful guvernului statului Uttarakhand. Acesta a explicat că bilanțul se schimbă pe măsură ce operațiunile de căutare și salvare continuă. 

Un gheţar din Himalaya s-a prăbuşit peste un baraj, în India

Duminică, autoritățile din Uttarakhand au declarat că o avalanșă a distrus un barajul Rishiganga. Un martor a comparat inundația cu „o scenă dintr-un film din Bollywood”.

Echipajele de salvare au intervenit în timp record pentru a evacua zeci de sate, iar autoritățile au declarat ulterior că pericolul inundațiilor a trecut. 16 muncitori, care fuseseră blocați în interiorul unui tunel, au fost salvați. Oficialii au declarat pentru BBC că aproximativ 40 de persoane ar fi încă blocate într-un al doilea tunel.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mare parte dintre satele care sunt evacuate se află pe colinele cu vedere la râu, care este un afluent al Gangelui.

Autorităţile au eliberat, ca măsură de precauţie, cele două baraje pentru a împiedica apele să umfle Gangele din oraşele Rishikesh şi Haridwar, şi le-au interzis locuitorilor celor două oraşe să se apropie de malurile fluviului sacru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un muncitor salvat în urma tragediei din India a ridicat mâinile spre cer în semn de mulțumire că a scăpat cu viață