Antena Meniu Search
x

Un nou CUTREMUR puternic zguduie Chile

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs, vineri, în Chile, acesta fiind cel mai puternic dintr-o serie de seisme ce au avu loc în centrul ţării, în timpul după-amiezii.

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs, vineri, în Chile, acesta fiind cel mai puternic dintr-o serie de seisme ce au avu loc în centrul ţării, în timpul după-amiezii.

Institutul american de geofizică a informat că cutremurul s-a produs la ora locală 13.05 (16.05 GMT) şi a avut o magnitudine de 5,7. Seismul s-a produs la o adâncime de 14 km şi a avut epicentrul la 20 km vest de oraşul de coastă Valparaiso.

Biroul de gestionare a situaţiilor de urgenţă a anunţat că seismul nu a provocat pagube, iar forţele navale au precizat că acesta nu a fost suficient de puternic pentru a declanşa un tsunami.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,9, s-a produs luni în largul coastei de vest a Chile, fiind resimţit până în capitala ţării, Santiago, şi provocând panică de-a lungul Coastei Pacificului. Seismul nu a provocat, însă, pagube mari sau victime.

Seismul a avut epicentrul la 137 de kilometri distanţă de Santiago şi la aproximativ 35 de kilometri vest de oraşul de coastă Valparaiso, la o adâncime de 25 de kilometri. Clădiririle din capitală s-au balansat timp de aproximativ 30 de secunde.

Institutul american de Geofizică a revizuit de două ori magnitudinea, înainte de a ajunge la 6,9, o magnitudine ce poate povoca pagube importante. Centrul de Avertizare de Tsunami din Pacific a anunţat că valurile seismice au atins 15 centimetri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un nou CUTREMUR puternic zguduie Chile