Un om de afaceri rus oferă o recompensă de un milion de dolari celui sau celor care-l arestează pe Vladimir Putin "mort sau viu"
Omul de afaceri rus Alex Konanykhin promite 1.000.000 de dolari celui sau celor care "îl arestează pe Vladimir Putin". Acesta spune, pe Linkedin, că postarea sa a fost blocat de Facebook din cauza fotografiei care însoțea textul și care menționa că Putin trebuie prins "viu sau mort", informează Jerusalem Post.
O recompensă de 1.000.000 de dolari pentru arestarea președintelui rus Vladimir Putin a fost oferită ofițerilor militari de către antreprenorul rus Alex Konanykhin într-o postare pe care a publicat-o pe rețelele de socializare săptămâna aceasta, în timp ce Rusia își continua invadarea Ucrainei.
"Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe criminalul de război Putin în conformitate cu legile ruse și internaționale", a scris Konanykhin pe LinkedIn.
- Război Rusia - Ucraina, ziua 7 LIVE TEXT. Rusia forțează cucerirea Harkovului: zeci de cadavre ale civililor...
- Oligarhii ruşi, vânaţi de americani cu sancţiuni, își ascund averile. 5 iahturi de lux au ajuns în Maldive
- Cum este condusă o țară din buncăre și metrou. Parlamentarii au primit ordin să nu fie capturați de ruși ca...
"Putin nu este președintele rus, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operațiuni speciale de aruncare în aer a blocurilor din Rusia, apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi. În calitate de etnic rus și cetățean rus, este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ofer asistență Ucrainei în eforturile sale eroice de a rezista asaltului Ordei lui Putin", a adăugat omul de afaceri. Orda este cuvântul rusesc pentru "hoardă", o bandă de prădători și jefuitori.
Postarea a fost însoțită de o imagine cu o fotografie a lui Putin și cuvintele "Căutat. Mort sau viu. Vladimir Putin, pentru crimă în masă".
Konanykhin, relație tumultoasă cu guvernul rus
Până la vârsta de 25 de ani, Konanykhin avea un imperiu de peste 100 de firme. Până în 1992, companiile sale valorau aproximativ 300 de milioane de dolari. El a făcut chiar parte din prima delegație a președintelui rus Boris Elțin la Washington.
În 1996, în timp ce locuiau în SUA, Konanykhin și soția sa au fost arestați de agenți federali de imigrare sub acuzația de încălcare a condițiilor vizelor americane. Cazul a fost aparent declanșat după ce autoritățile ruse au susținut că a deturnat 8 milioane de dolari de la Banca Rusă de Schimb din Moscova.
Omul de afaceri a fost anchetat săptămâni întregi, agenții FBI depunând mărturie că mafia rusă a pus recompensă pe capul lui Konanykhin. De asemenea, un fost agent KGB a mărturisit că are îndoieli serioase cu privire la acuzațiile formulate împotriva oligarhului.
În timpul procesului, Konanykhin a mărturisit că unii dintre consilierii săi au început să facă presiuni pentru bani și l-au amenințat, determinându-l să se mute în Ungaria. El a susținut că a fost apoi amenințat din nou, ceea ce l-a determinat să fugă în Cehia și apoi la New York.
Konanykhin s-a plâns de amenințările la adresa oficialilor ruși și chiar a lui Elțin. La un moment dat, autoritățile au încetat să mai investigheze amenințările și au început să-l investigheze, susținând că a transferat ilegal 8 milioane de dolari de la bancă în conturile sale personale de peste mări. Autoritățile ruse au susținut că versiunea sa a evenimentelor este falsă și urmărea să calomnieze foștii angajați.
Probleme cu azilul
În cele din urmă s-a ajuns la o înțelegere, a fost eliberat din detenție și i s-a acordat azil politic. Doar câțiva ani mai târziu, însă, Comisia de Apel pentru Imigrări a revocat azilul politic și a dispus deportarea acestuia. Konanykhin și soția sa au încercat să fugă în Canada, dar au fost arestați.
Deportarea cuplului a fost anulată în urma mai multor audieri de urgență, după ce judecătorul T.S. Ellis a considerat că decizia este ilegală, spunând că "am impresia fermă că este dorința puternică a oamenilor din ramura executivă de a-l returna pe acest om în Rusia pentru ce motiv nu pot spune. Pute". Konanykhin a primit din nou azil în 2007.
Război Rusia - Ucraina, ziua 7
Rușii continuă să bombardeze orașele ucrainene, în ciuda condamnării internaționale și a sancțiunilor dure. Sute de persoane au fost ucise, în urma atacurilor aeriene care sunt din ce în ce mai intense. Marți, orașul Harkov a fost bombardat masiv, iar o bază militară aflată la 15 kilometri de graniţa cu România a fost vizată de un atac cu rachete. Rusia a atacat un turn de televiziune din Kiev, în timp ce un convoi uriaș de blindate continuă să avanseze spre capitala ucraineană. În discursul său de la Washington, președintele Joe Biden a spus că Vladimir Putin este "singurul vinovat" pentru invazia din Ucraina și a promis că liderul rus "va plăti un preț ridicat pe termen lung". Astăzi, în a șaptea zi de război, Ucraina și Rusia reiau negocierile de pace.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰