Antena Meniu Search
x

Foto Un om vrea să-şi vândă colecţia de benzi desenate cu 1,5 milioane de lire, deşi abia a recuperat-o de la cei care au furat-o

Un colecţionar din statul american Florida doreşte să îşi vândă colecţia de benzi desenate, după ce a fost prădat de hoţi. Bărbatul speră să vândă setul cu 1,5 milioane de lire. Potrivit expertizei, atât ar valora toate benzile desenate ale acestuia.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 15.01.2021, 12:25

Bărbatul este un mare fan Batman
Un om vrea să-şi vândă colecţia de benzi desenate cu 1,5 milioane de lire, deşi abia a recuperat-o de la cei care i-au furat-o - Profimedia Images
  • Un bărbat din Florida vrea să îşi vândă colecţia de benzi desenate, pentru 1,5 milioane de lire
  • Depozitul colecţionarului fusese prădat de hoţi

Un om din Florida, SUA, doreşte să îşi vândă întreaga colecţie de benzi desenate, după ce a fost la un pas să o piardă. Suma pe care acesta o doreşte pentru tot ce a strâns în viaţă este de 1,5 milioane de lire. 

Randy Lawrence, în vârstă de 60 de ani, s-a reunit cu imensa sa colecție de benzi desenate, după ce a fost furată de către hoți. Însă, omul a decis să îşi vândă întregul set, în valoare de 1,5 milioane de lire sterline.

Bărbatul este un mare fan Batman. Omul spune că a petrecut mai bine de 50 de ani construind una dintre cele mai bune colecții de benzi desenate din lume. În centrul atenţiei este chiar personajul său preferat.

Drama omului a început în momentul în care colecţia sa a fost ţinta unor hoţi. Chiar dacă el a reuşit să îşi recupereze setul, trauma cauzată a fost mult prea puternică. 

''Nu aș putea trăi cu stresul de a deține o colecție atât de valoroasă'', a spus acesta.

La momentul respectiv, benzile desenate erau puse într-un depozit, din oraşul Boca Raton, din statul american Florida. Dar în ianuarie 2019, hoții au închiriat un loc în aceeași clădire, apoi au reuşit să spargă depozitul şi să încerce să fure colecția.

''Am urlat ca un animal rănit când am găsit toate cutiile goale din dulapul meu de depozitare. Pensionarea mea era garantată de acele cărți de benzi desenate. Nu aveam idee cum pot supraviețui fără ele. Credeam că viața mea s-a terminat", a mai adăugat omul. 

Imaginile de pe camerele de supraveghere le-au oferit indicii poliţiştilor despre cine ar putea fi hoții, dar nu au existat amprente sau ADN la fața locului. 

Activitate suspectă într-un magazin cu benzi desenate

Câteva zile mai târziu, un om a încercat să vândă cinci dintre ''bijuteriile'' furate ale lui Lawrence, în valoare de 80.000 de lire sterline. Proprietarul magazinului a chemat polițiștii, care l-au arestat pe bărbat. 

''Comunitatea de benzi desenate este foarte strânsă și am alertat pe toată lumea despre furt. Parcă încerca să vândă Bijuteriile Coroanei la o casă de amanet'', a adăugat el

Suspectul a spus familiei sale că are toate benzile desenate. Acest lucru a fost incriminator, dar nu suficient pentru a-l condamna. Atunci Randy și avocații au elaborat un plan. 

''L-am anunțat pe avocatul său că avem tot felul de probe, dar am spus că vom fi dispuși să nu aducem acuzații suplimentare în Florida, dacă ne va returna toate cărțile de benzi desenate furate. A funcționat!'', a spus acesta.  

A doua zi, suspectul a adus un camion plin cu cărțile de benzi desenate furate, ca mai apoi să fie adus din nou în faţa instanţei, potrivit mirror.co.uk.

Randy a spus că nu a dormit niciodată aşa de bine cum a dormit după ce a realizat că setul său este în siguranţă, acasă. Acum, bărbatul este în căutarea unui cumpărător. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un om vrea să-şi vândă colecţia de benzi desenate cu 1,5 milioane de lire, deşi abia a recuperat-o de la cei care au furat-o