Antena Meniu Search
x

Un oraş din Spania vrea să transforme cimitirele în ferme solare. Autorităţile vor instala 7.000 de panouri fotovoltaice printre morminte

Spania vrea să transforme cimitirele în ferme solare. Oficialii din Valencia au dezvoltat un plan ambiţios prin care-şi propun să amplaseze aproape 7.000 de panouri fotovoltaice în cimitire.

de Redactia Observator

la 17.06.2024 , 13:43

Un oraş din Spania vrea să transforme cimitirele în ferme solare. Autorităţile vor instala 7.000 de panouri fotovoltaice printre morminte
Un oraş din Spania vrea să transforme cimitirele în ferme solare. Autorităţile vor instala 7.000 de panouri fotovoltaice printre morminte

Proiectul a fost denumit RIP - Requiem în Energie - și a fost lansat luna aceasta, odată cu instalarea primelor panouri fotovoltaice. Orașul dorește ca această inițiativă ambițioasă să se transforme în cea mai mare fermă solară urbană din Spania, scrie Euronews.

Autorităţile plănuiesc să instaleze 6.658 de panouri solare în cimitirele locale. Aproximativ 810 au fost deja montate în cimitirele Grau, Campanar și Benimàmet. Acestea vor genera o cantitate de energie de peste 440.000 de kilowați pe an. De asemenea, proiectul ar urma să reducă amprenta de dioxid de carbon cu 140 de tone în fiecare an, iar o bună parte din energie va fi folosită pentru clădirile publice şi iluminatul stradal.

Pe termen lung, Valencia şi-a propus ca aproape un sfert din energia oraşului să provină din surse regenerabile. Alejandro Ramon, consilierul pentru Urgență Climatică și Tranziție Energetică din Valencia, a declarat că proiectul va deveni cea mai mare fermă solară din țară. RIP face parte din misiunea climatică Valencia 2030, unul dintre motivele principale pentru care orașul a fost selectat să fie Capitala Verde Europeană în 2024.

Articolul continuă după reclamă

Utilizarea cimitirelor pentru a produce energie regenerabilă

Pe acelaşi subiect

Cimitirele sunt candidate ideale pentru un proiect de instalare de panouri solare. Aceste spații urbane pot fi valorificate pentru producerea de energie curată fără a-și schimba scopul original - la fel cum acoperișurile sunt folosite pentru panouri fotovoltaice.

Oraşul din estul Spaniei nu este primul cu un astfel de proiect. Saint-Joachim este un grup de insule situate în mijlocul mlaștinilor Brière, în Franța. Cimitirul local este situat la est de insula principală a orașului. Până în 2025, o instalație solară de 1,3 megawați va acoperi cimitirul și va furniza energie electrică celor 4.000 de locuitori ai comunei.

Pentru o taxă de intrare de doar 5 euro, aceștia vor avea, în cele din urmă, o parte din energia produsă. Structura va colecta, de asemenea, apa de ploaie pentru un complex sportiv adiacent, ceea ce va ajuta la reducerea inundațiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Un oraş din Spania vrea să transforme cimitirele în ferme solare. Autorităţile vor instala 7.000 de panouri fotovoltaice printre morminte