Antena Meniu Search
x

Un pilot francez care a decapitat un practicant de zbor cu aripa avionului, condamnat cu suspendare. A învinovăţit victima pentru tragedie

Un pilot francez de 64 de ani a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru omor involuntar după ce a fost găsit vinovat că a ucis un practicant al zborului cu un costum special, wingsuit, cu aripa avionului său în timpul unui salt.

de Redactia Observator

la 25.11.2023, 13:50

Un pilot francez care a decapitat un practicant de zbor cu aripa avionului, condamnat cu suspendare. A învinovăţit victima pentru tragedie
Un pilot francez care a decapitat un practicant de zbor cu aripa avionului, condamnat cu suspendare. A învinovăţit victima pentru tragedie - Shutterstock

Incidentul s-a produs în iulie 2018 în micul oraş Bouloc, lângă Toulouse, în sud-vestul ţării, potrivit unui raport de investigaţie publicat de Biroul francez de anchetă şi analiză pentru siguranţa aviaţiei civile în 2020, relatează news.ro.

„A avut loc o coliziune între primul paraşutist şi aripa stângă a aeronavei, la câteva secunde după ce acesta a sărit din avion. Paraşutistul a murit în urma impactului”, se arată în raport.

Cum s-a petrecut tragedia

Aeronava Pilatus PC-6, produsă în Elveţia, transporta 10 practicanţi ai zborului cu wingsuit - un costum special -  şi un instructor, iar victima, un bărbat în vârstă de 40 de ani, a fost primul care a sărit din avion, potrivit raportului.

Pe acelaşi subiect

Pilotul a crezut că s-a îndepărtat de traseul de coborâre a paraşutistului după ce a făcut un viraj la stânga, dar, doar câteva secunde mai târziu, a simţit un şoc puternic „şi şi-a dat seama că a lovit unul dintre paraşutişti”, se spune în raport. Al doilea paraşutist avea asupra sa o cameră care a filmat întreaga desfăşurare a accidentului, potrivit raportului.

Greşeala pilotului

Mai mulţi factori ar fi putut contribui la incident, inclusiv lipsa de comunicare la bord între paraşutişti şi pilot şi coborârea bruscă a aeronavei, controlată de pilotul care nu a avut contact vizual cu paraşutistii. Pilotul, care avea 58 de ani la momentul accidentului, zbura singur în acea zi, încălcând recomandările medicale care îi interziceau să zboare singur, potrivit raportului. 

Procurorii au susținut că eroarea pilotului a fost de vină pentru moartea îngrozitoare a paraşutistului, dar aviatorul a negat orice faptă greșită, susținând că victima „nu a urmat cursul așteptat și nu ar fi trebuit să fie niciodată pe acel curs”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un pilot francez care a decapitat un practicant de zbor cu aripa avionului, condamnat cu suspendare. A învinovăţit victima pentru tragedie