Antena Meniu Search
x

Momentul în care un poliţist de culoare refuză să îngenuncheze în faţa protestatarilor George Floyd (Video)

Un polițist de culoare din Georgia a refuzat să îngenuncheze în fața protestatarilor ”George Floyd”, argumentând că face acest lucru doar în fața lui Dumnezeu.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.06.2020, 11:40

Un poliţist de culoare refuză să îngenuncheze în faţa protestatarilor
Un poliţist de culoare refuză să îngenuncheze în faţa protestatarilor - Captura video Twitter
  • Punerea genunchiului în pământ a devenit un simbol în lupta împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei.
  • George Floyd a sfârșit sufocat de polițiști în timpul unei arestări abuzive.

Moartea lui George Floyd, cauzată prin sufocare de genunchiul unui poliţist din Minneapolis, a făcut ca punerea genunchiului în pământ să devină un simbol universal în lupta împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei.

Candidatul la preşedinţia SUA, democratul Joe Biden dar şi unii senatori americani au adus astfel un omagiu în favoarea celor decedaţi în custodia poliţiei. Poliţia şi soldaţii au respectat şi ei acest gest militant, scrie Mediafax.

În ultimele ore, pe reţelele de socializare circula un videoclip viral: cel al unui poliţist de culoare din statul Georgia care refuză să îngenuncheze.

În faţa protestatarilor care l-au acuzat că nu a îngenuncheat în memoria lui George Floyd, poliţistul Neal Saddler a spus că el îngenunchează doar în faţa lui Dumnezeu. „Dacă nu aş avea respect, nu aş fi aici”, a răspuns interlocutorilor săi. „Trebuia să fiu plecat în acest weekend cu soţia mea. În schimb, sunt aici pentru a mă asigura că sunteţi în siguranţă”, a adăugat el, înainte de a încheia: „Am foarte mult respect, dar stau în genunchi doar în fața lui Dumnezeu”.

Cu puţin timp înainte ca acest videoclip să devină viral, Neal Saddler a condamnat violenţa şi jafurile din timpul protestelor pe contul său de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un poliţist de culoare refuză să îngenuncheze în faţa protestatarilor George Floyd (Video)