Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un protestatar cu un steag al Palestinei şi-a dat foc în faţa consulatului israelian din Atlanta

Un bărbat cu un steag palestinian şi-a dat foc, în semn de protest, în faţa consulatului israelian din Atlanta. Persoana se află în stare critică, a declarat şeful poliţiei, Darin Schierbaum, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 02.12.2023, 12:05

"Credem că această clădire rămâne sigură, nu vedem nicio ameninţare aici. Credem că a fost vorba despre un gest de protest politic extrem", a mai spus el.

Bărbatul a turnat benzină pe el şi şi-a dat foc

Potrivit poliţiei, protestatarul - a cărui identitate nu a fost comunicată - a sosit în jurul orei locale 12.17 în faţa clădirii, care găzduieşte consulatul Israelului şi câteva firme, şi şi-a dat foc cu benzină.

Un agent de securitate care a încercat să intervină a fost şi el rănit.

Pe acelaşi subiect

Ambii "suferă de arsuri şi au fost transportaţi la spital", a precizat şeful serviciului de pompieri, Roderick Smith.

Israelul a reluat vineri ofensiva militară în Fâşia Gaza după ce negocierile privind prelungirea armistiţiului de o săptămână au eşuat.

Potrivit oficialilor palestinieni, mai mult de 15.000 de locuitori ai Gazei au fost ucişi de la începutul campaniei, care a distrus o mare parte din enclavă.

În SUA, conflictul a provocat sute de manifestaţii şi proteste, în sprijinul fie al palestinienilor, fie al Israelului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un protestatar cu un steag al Palestinei şi-a dat foc în faţa consulatului israelian din Atlanta