Foto Un robot efectuează teste de coronavirus, într-un oraş din nord-estul Chinei
Un oraş din nord-estul Chinei a folosit pentru prima oară un robot care efectuează teste de coronavirus. Acesta a fost instalat într-o grădiniţă, la Shenyang. Folosirea robotului reduce riscul de infectare în rândul personalului medical, în contextul în care ţara a înregistrat primul deces provocat de coronavirus, după opt luni.
- Testele de Covid-19 au fost efectuate de un robot, într-un oraş din nord-estul Chinei
- Aparatul este manevrat de la distanţă, cu ajutorul unei camere montate pe braţul articulat
Instalat într-o grădiniţă, la Shenyang, capitala provinciei Liaoning, în nord-estul Chinei, acest braţ articulat, controlat de la distanţă de către un operator, sondează delicat gâtul pacienţilor cu un tampon. Numeroşi locuitori din Shenyang au stat la coadă, în centrul de testare.
Principalul avantaj al robotului constră în faptul că reduce riscul îmbolnăvirii personalului medical şi are o mare precizie în mişcări.
După ce îşi scanează actul de identitate, oamenii se pun în faţa aparatului, ca mai apoi o voce preînregistrată să le ceară politicos să deschidă gura. Robotul dirijează apoi un tampon către gâtul pacientului.
Un operator îmbrăcat în combinezon de protecţie manevrează orice operaţiune de la distanţă, cu ajutorul unei camere montate pe braţul articulat, dar şi al unui ecran de control, potrivit news.ro.
Roboţii sunt tot mai populari în China, în sectorul industrial, dar şi în sarcini ale vieţii de zi cu zi, precum livrarea mesei sau căratul bagajelor.
China a înregistrat primul deces asociat coronavirusului, după opt luni
China a reuşit să menţină sub control epidemia în mare parte încă din primăvara anului trecut. Însă, ţara înregistrează de câteva săptămâni focare mici, unde au fost localizate câteva zeci de cazuri.
Astfel, China a ajuns să înregistreze primul deces provocat de coronavirus, după aproximativ opt luni de zile. Acesta a fost consemnat în provincia Hebei, însă nu au fost date publicităţii mai multe detalii despre caz.
Autorităţile locale reacţionează rapid, prin carantină şi restricţii de deplasare sau campanii de depistare în masă, realizate în câteva zile, vizând zeci de milioane de oameni.
Joi, o echipă din partea OMS a ajuns în Wuhan, pentru a cerceta originile coronavirusului, după mai multe controverse diplomatice. Cei zece experţi internaţionali au fost puşi în carantină.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰