Antena Meniu Search
x

Video Un român a fost prins la 28 de ani după "crima perfectă". Marian Marinescu și-a ucis soția și fiica și s-a prefăcut decenii întregi

Un român, care şi-a ucis soţia şi fiica în Franţa, a crezut că a pus la cale asasinatul perfect, dar a fost arestat la aproape 30 de ani de la comiterea dublei crime. Marian Marinescu are acum 72 de ani şi a fost prins cu ajutorul tehnicilor moderne de analiză a ADN-ului. Familia sa este în stare de şoc cu atât mai mult cu cât în cele trei decenii s-au consolat reciproc. 

de Redactia Observator

la 20.06.2021, 21:35

Vezi și

Oribila crimă a avut loc în perioada sărbătorilor de iarnă, în anul 1992. Michelle Marinescu, de 43 de ani, şi fiica acesteia, Christine, de numai 13 ani, au fost găsite moarte în propria casă. Fetiţa fusese şi violată. Dubla crimă a îngrozit atunci mica localitate, Isère, de lângă Grenoble. Anchetatorii au audiat zeci de persoane, în anii ce au urmat, au închis şi redeschis dosarul. Fără succes însă. Au crezut că sunt în faţa unei crime perfecte până la începutul acestui an, când un test genetic a scos la iveală faptul că urmele de ADN de pe pantalonii copilei îi aparţin tatălui ei, Marian Marinescu. 

Eric Vaillant, procuror: Aceste date de necontestat, alături de reexaminarea dosarului şi analiza programului suspectului, i-a condus pe magistraţi să îl pună sub acuzare pe Marian Marinescu pe 14 iunie 2021, pentru asasinarea soţiei sale, Michele, şi pentru moartea, precedată sau însoţită de viol, fiicei sale, Christine.  

Marian Marinescu a păstrat legătura cu familia fostei soții

Adică, la mai bine de 28 de ani de la comiterea faptelor. Suspectul, de profesie inginer, fost director, a fost anchetat şi în 1993, dar a avut atunci un alibi de necontestat. Le-a spus anchetatorilor că a fost în România în momentul crimelor, alături de fiul lui, pentru a petrece sărbătorile de Crăciun cu rudele de aici. Aşa că l-au scos de pe lista suspecţilor. 

Eric Vaillant, procuror: Presupunem că s-a întors pentru a le ucide. 

Sora şi cumnatul lui Michele Marinescu au păstrat în toţi aceşti ani legătura cu criminalul. Se vizitau ca orice familie şi s-au consolat reciproc după tragedie. Fiul cuplului, care la momentul crimelor avea 7 ani, este în stare de şoc. Nu poate înţelege cum tatăl lui a putut să îi omoare mama şi sora şi apoi să îl privească în ochi timp de aproape 30 de ani.  

Herve Gerbi, avocatul familiei: Este cel mai rău deznodământ pentru această familie, care timp de 28 de ani a căutat adevărul. Toate ipotezele au fost luate în calcul de clienţii mei. Cea prezentată azi este cea mai rea dintre toate. 

Criminalul are acum 72 de ani şi a fost pus sub acuzare săptămâna aceasta pentru dubla crimă. Refuză să vorbească cu anchetatorii, le-a spus doar că nu îşi aminteşte să îşi fi ucis soţia şi fiica.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un român a fost prins la 28 de ani după "crima perfectă". Marian Marinescu și-a ucis soția și fiica și s-a prefăcut decenii întregi