Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Un român din Austria a cumpărat 520 de tone de ceapă și cartofi fără a plăti un euro

Un român în vârstă de 67 de ani din Austria a ajuns în fața magistraților după o afacere cel puțin dubioasă. Bărbatul a cumpărat de la producătorii locali aproape 520 de tone de ceapă și cartofi, în două tranșe, fără a plăti un euro. Mai bizar este că, neputând să demonstreze reaua intenție, magistrații austrieci s-au văzut nevoiți să îl achite, cel puțin în primă instanță.

De Daniel Murărescu la 06.11.2020, 18:50
român din Austria
Cumpărătorul de ceapă și cartofi nu a luat în calcul să plăteasca marfa, deși a comandat sute de tone - heute.at / Profimedia Images (stock)
  • Procesul românului încă nu a ajuns la final
  • Cele mai importante știri, la Observator 19

Deși pare greu de imaginat cum se poate cumpăra o singură tonă de alimente fără a plăti, ceea ce a reușit un român din Viena, Austria, pare de-a dreptul imposibil.

În ianuarie 2020, individul a comandat nu mai puțin de 15 tone de ceapă și 54 de tone de cartofi, de la doi producători locali din districtul Korneuburg, pe care le-a livrat în România, acolo unde avea o firmă și contacte printre comercianții de legume. A uitat însă să plătească prețul de 15.700 de euro, preferând să falsifice documente și plăți.

În mod bizar, nu este prima afacere de acest gen gândită de român. În 2017, bărbatul de 67 de a mai dăduse o lovitură. Ceruse de la un alt fermier imensa cantitate de 450 de tone de ceapă și cartofi, pentru care ar fi trebuit să plătească suma de 63,246.60 euro. Potrivit, heute.at, banii nu au ajuns la vânzător.

Românul s-a apărat, spunând că ceapa și cartofii erau de slabă calitate

Cu un prejudiciu greu de trecut cu vederea, de aproximtiv 79.000 de euro, bărbatul a fost nevoit să dea explicații în fața magistraților din Austria. În timpul interogărilor, românul nu a recunoscut acuzațiile, precizând totuși că ceapa și cartofii nu ar fi fost de cea mai bună calitate.

Magistrații austrieci, în colaborare cu autoritățile din domeniul fiscal din România, au reușit să îi blocheze conturile companiei. Însă mai mult de atât nu au putut face, pentru că nu s-a putut demonstra intenția de a provoca un prejudiciu. Astfel, în primă instanță, românul a scăpat basma curată.

Conforum sursei citate, procesul va continua.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un român din Austria a cumpărat 520 de tone de ceapă și cartofi fără a plăti un euro