Antena Meniu Search
x

Un tanar boxer roman face performanta peste Ocean

Plecat dintr-un depozit parasit din Iasi, care i-a fost sala de antrenament, Alexandru a castigat primul sau meci de box la profesionisti.

Vezi și

Viseaza acum sa-i calce pe urme lui Lucian Bute. Marele Ghita Muresan a venit la meciul din Maryland ca sa il incurajeze pe ieseanul de 21 de ani.

In ringul profesionistilor, gustul victoriei a fost mai dulce ca oricand pentru tanarul roman. La 21 de ani, Alexandru a facut un meci fara cusur. Nu degeaba i se spune Spartanul.

Din tribuna romanilor, campionul Ghita Muresan a trait la maximum fiecare clipa. Iar Alex a dovedit ca, in ciuda staturii sale, este un gigant: “Ca intr-un film m-am simtit. Cand auzeam: Hai Romania, hai Alexandru, imi dadea putere, forta sa pot sa lupt”.

Lupta lui Alex a inceput la sase ani. Atunci, mainile au facut prima data cunostinta cu manusile de box. Intr-o sala amenajata in fostele magazii ale garii Socola, prin care mai trec, uneori, locomotive si vagoane de marfa.

Cu sase frati acasa, copilul care dormea, uneori, in vestiar, langa sacii de box a ajuns campion. A castigat mai multe titluri nationale, iar de la mondialele de tineret din Azerbaidjan, din 2010, s-a intors cu medalia de bronz.

De doi ani, Alex isi construieste visul, caramida cu caramida, peste Ocean. Alaturi de cei mai buni. Si-a lasat parintii, sotia si copilul acasa, dar spera ca in curand sa ii poata aduce langa el si, impreuna, sa traiasca visul american.

„Visez la centura. sa devin campion mondial la profesionisti. Visez centura, noaptea, si ma trezesc: unde imi e centura? O sa lupt pentru titlul mondial”, spune tanarul sportiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un tanar boxer roman face performanta peste Ocean